Здравейте,
Преди няколко месеца прекратих договор с M-tel на физическо лице. Преди прекратяване на договора проверявах месечните си фактури през техния уебсайт. След прекратяване на договора обаче достъпа до тази услуга ми беше прекратен. Помолих ги да ми изпратят последната фактура на електронната поща, нещо което преди това са правили неколкократно, но ми отказаха. Отказаха и да ми изпратят фактурата на адрес за кореспонденция. След известно време неплащане от моя страна, ми изпратиха писмо от фирма за събиране на задължения, с цитиран номер и дата на издаване на фактура, която обаче аз не съм виждал.
Въпроса ми е: Длъжни ли са да ми издадат фактура или не? Аз трябва ли да им плащам ако не ми издадат фактура (дори издаването да стане в техен офис при самото заплащане)? Ако ми дадат само касов бон аз мога ли да откажа плащането ако не ми издадат фактура на физическо лице?
Проблема е, че досега винаги съм плащал през интернет, но поради фирмената политика на M-tel да не изпращат фактури на лица прекратили договора си (това са техни думи) съм решил да се заям с тях.
Моля ако имам право да ми посочите член от закона, който ги задължава да ми предоставят фактура, за да мога да им напиша аргументиран отговор кога ще си получат парите.
Благодаря предварително на всички.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 03:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
M-tel отказва издаване на фактура
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: M-tel отказва издаване на фактура
Тези са корави, аз видях зор с тях!
Ако си прекратил договора каква услуга ползваш, за да ти начисляват сметки?
Не са длъжни предварително да ти издават фактура, такава може да се издаде до 5 дни след плащането. 0тиваш на гишето и искаш да платиш като ти издадат фактура за плащането. Ако искаш да платиш по банков път искаш да ти дадат фактура и банкова сметка, която дават отделно. Може да платиш и по банковата сметка само като знаеш размера на сумата и за кои месеци, но така или иначе основният проблем е начисляването на суми и при прекратен договор, което те правят, това трябва да изчистиш.
Ако си прекратил договора каква услуга ползваш, за да ти начисляват сметки?
Не са длъжни предварително да ти издават фактура, такава може да се издаде до 5 дни след плащането. 0тиваш на гишето и искаш да платиш като ти издадат фактура за плащането. Ако искаш да платиш по банков път искаш да ти дадат фактура и банкова сметка, която дават отделно. Може да платиш и по банковата сметка само като знаеш размера на сумата и за кои месеци, но така или иначе основният проблем е начисляването на суми и при прекратен договор, което те правят, това трябва да изчистиш.
- ivanov_p
- Активен потребител
Няма проблем с начисляване на суми, които не са по договора. Това всъщност е сметката за последния месец преди прекратяването на договора.
Целия проблем идва от това, че исках да платя по банков път, но те отказаха да ми изпратят фактура.
Да разбирам, че ако платя на гише са длъжни до 5 дена да ми издадат фактура.
Целия проблем идва от това, че исках да платя по банков път, но те отказаха да ми изпратят фактура.
Да разбирам, че ако платя на гише са длъжни до 5 дена да ми издадат фактура.
- dantzu
- Нов потребител
Разбирай, че трябва да отидеш на гише и да си платиш сметката. Може и по банков път с точната сума и посочване на месеца по който плащаш. Никой не е длъжен да ти издава фактура след като ти е издал касов бон, ти си физическо лице, не си Нефтохим-а, но като поискаш фактура при плащането ще ти издадат. Иначе инатът ще ти струва около 800-1000 лв. разноски по дела.
- ivanov_p
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|