Изправен съм пред следния казус - през 1971 година в Кърджали е подписан договор за доброволна делба (заверен от съдия) и са издадени четири нотариални акта на собствениците (близки роднини).
Въпросът ми е - чие е задължението да поиска отразяването на тези нотариални актове в тогавашния кадастър?
В Закона за плановото изграждане на населените места от 1950 няма такива текстове.
Проблемът се задълбочава, тъй като след 2000 година - влизането в сила на новия закон - общинската администрация не е предала на новосъздадената агенция документите за собственост и в момента в кадастъра имотът се води по неизвестен нотариален акт от преди 1944 въпреки наличието на издадените през 1971 нотариални актове.
Общинската администрация не признава тези нотариални актове и се позовава на кадастралната карта, съставена през 2006.
Цялата галиматия идва от това, че общината отчуждава някаква част от единия от имотите и постановява изплащане на обезщетение на всичките наследници на баба ми, докато такова обезщетение се полага само на собственика (моя братовчедка).
Не съм заинтересован от това отчуждаване, тъй като въпросният имот е на моя братовчедка (по нотариален акт) е в заповедта на кмета е посочена и 93-годишната ми майка, която няма отношение към отчуждаването (има отделен нотариален акт за друг имот).
Благодаря
- Дата и час: 02 Дек 2024, 07:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
кадастър и вписване през 1971 година
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: кадастър и вписване през 1971 година
Какво разбирате под отразяване на нотариалните актове:да сте вписани в разписния списък с тях или да са нанесени новообразуваните имоти на плана. Защото това са две съвсем различни неща.
- sunrise
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|