начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Жалба срещу служители на МВР за несвършена работа!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу служители на МВР за несвършена работа!

Мнениеот lawn73846 » 14 Сеп 2015, 20:05

Колеги,
Имам следният казус - наскоро ме обраха, през терасата ми откраднаха телефона докато се къпех. По съответният ред подадох сигнал на 112 и дойдоха две момчета, които силно казано извършиха оглед и ме изпратиха по направление да си подавам жалба. Тук идва казуса ми, след като бе образувано досъдебно производство и случаят ми бе разпределен към съответния квартален, разбрах, че полицаите са трябвали да ми предложат да извикат екип от криминалисти на оглед, което те не направиха дори обявиха, че няма друго какво да се направи в случаят освен подаването на жалба и така Аз оставам с установена липса, но без доказателства за кражба, което автоматично помага на застрахователите ми да ме "отсвирят" за апарата, а той не е никак евтин и за беда е на изплащане! Питането ми е, тъй и тъй работата да си свършат Аз не мога да ги върна, но поне на урок да ги науча - къде и по какъв ред да подам жалба срещу тези "симпатяги", та да бъде ефективна и да им дам урок.
Благодаря предварително.
Последна промяна lawn73846 на 15 Сеп 2015, 14:45, променена общо 1 път
lawn73846
Нов потребител

Re: Жалба срещу служители на МВР за несвършена работа!

Мнениеот votpuska » 15 Сеп 2015, 11:13

Ами подайте жалба, какво искате тук да ви кажат, кураж ли да ви даваме?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот lawn73846 » 15 Сеп 2015, 11:36

Ами разчитах на малко по-интелигентен отговор поне. Жалба ще подам - това е ясно. Идеята ми беше да ме посъветва някой къде ще бъде най-ефективно да я подам - РУ, РП или Областна дирекция на МВР. Надявах се да попадна на начетен човек с опит, но уви попаднах на вас. Друг път като няма какво да кажете, по-добре не пишете! "Благодаря"
lawn73846
Нов потребител

Мнениеот votpuska » 16 Сеп 2015, 01:17

Това не е задача по аритметика за 3-ти клас да ви дадат наготово отговор (непременно верен и единствено възможен). Където и да подадете - според зависи. Най-лесно през сайта на МВР и те ще я разпределят - където решат. Може и на прокурор да се прати, а какво ще излезе.. никой не знае.
Както се вижда никой друг въобще не ви се включи - може би сте ги наругал предишни пъти..? Ами вие си избирате. Впрочем в един форум по интернет за без пари не виждам какви претенции имате? Ако и с тях сте се държал така като са пристигнали нищо чудно че са побързали да си тръгнат.
"Поздрави". На цялата ви селска рода..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот eurolinker » 16 Сеп 2015, 13:56

Здравейте lawn73846,
Преди известно време се бях оказал във вашето положение - кражба, вероятно улеснена с техническо средство. Направих грешка, че не се обадих на 112, но бях шокиран.
Във вашия случай сте пропуснали момент, след който вече не бихте могли да знаете със сигурност, дали има умисъл в действията на полицаите или небрежност. Разбира се, не сте виновен за това.
Но каквото и да твърдите от тук нататък, пред когото и да било, срещу вашите твърдения, стоят твърденията две други лица.
Все пак адмирирам това:
Аз не мога да ги върна, но поне на урок да ги науча
, под условие, че сте искрен.
Урокът би могъл да е само едно уведомление/жалба, до началника на съответното РПУ. Ще постигнете това да им се наложи да дадат писмено обяснение. И е много вероятно така да оставите драскотина в паметта им.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот doc03 » 16 Сеп 2015, 19:06

lawn73846 написа:.... след като бе образувано досъдебно производство и случаят ми бе разпределен към съответния квартален...

Едно от двете твърдения НЕ Е ВЯРНО :roll:

lawn73846 написа:... и така Аз оставам с установена липса, но без доказателства за кражба, което автоматично помага на застрахователите ми да ме "отсвирят" за апарата, а той не е никак евтин и за беда е на изплащане! ...

... я, къде било пилето!

Служителите, дошли на място, НЕ РЕШАВАТ дали да се прави оглед или не, и какво точно да се предприеме. Докладват и получават разпореждания, или са ги получили предварително.
ПСД "оглед" се извършва когато има какво да се оглежда, и какво да се изземва, а не за успокоение психиката на гражданите, още по-малко за създаване на доказателства за пред застрахователя.
Това е положението, а дали се харесва или не - дреме ми на ...

Та, не разбрах, с какво не са си свършили работата? Тъй щото последната включва неща, които трябва да се извършат, а не тези, които електоратът желае да се извършат!

И!
Моят телефон, за 39,90лв. (Нокиа БЕЗ фенерче), преди година, ми го откраднаха от дома ми, като естествено аз съм пуснал крадеца да влезе. Няма балкони, няма разбиване. Намериха ми телефончето, върнаха ми го, делото е в съдебна фаза, но е спряно - най-важният свидетел е в чужбина. Без огледи, без щуротии, простичко заявление в полицията предвид извършеното престъпление и липсващата вещ, а не предвид застраховки и с цел спестяване на плащания. (И тъй като си уважавам колегите, не съм ги викал в къщи, че да се убедят нагледно колко съм проС)

П.П. И да е жив и здрав прокурор К. от СРП!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ