Здравейте,
преди 1 година купиха магазин под нас, след това взеха да къртят и изнасят какво ли не от вътре - не мога да кажа дали колони, стени и т.н. факт е , че къртиха от сграда , която е етажна собственост.
Другия проблем беше, че монтираха решетка стърчаща около 60см при пътека 1,0-1,2м, т.е. свиха пътеката и дете си удари главата защото е ниска.
След проверки преправиха решетката и я прибраха към фасадата, като казаха , че всъщност монтажната фирма я била направила така , те не са я искали така...
Сега ми заявяват, че щели да ме съдят за подадените жалби до общината за въпросното преустройство и решетка.
Факт е , че при промяна на статута от магазин на жилищно те не са поискали подписи от никой живущ.
Факт е че беше голям френски прозорец, те го зазидаха наполовина и сложиха нормален (промениха визията на фасадата). Ние проект не сме виждали.
И сега ми казват ще те съдим...
Може ли да се случи това и има ли логика в цялото това нещо???
- Дата и час: 02 Дек 2024, 10:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Могат ли да ме съдят ако съм подал жалба до Общината
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Могат ли да ме съдят ако съм подал жалба до Общината
Принципно могат да те съдят, никой не може да им го забрани, въпреки че не става ясно за какво?
Ако обаче обстоятелствата, който си описал в жалбата са верни, няма от какво да се притесняваш, ще загубят делото и ще ти платят всички разноски, който си направил за защитата си.
Осигури си свидетели от блока, който също са възприели фактите, който си изложил в жалбата и ги уведоми и помоли, в случай на нужда да свидетелстват.
Ако обаче обстоятелствата, който си описал в жалбата са верни, няма от какво да се притесняваш, ще загубят делото и ще ти платят всички разноски, който си направил за защитата си.
Осигури си свидетели от блока, който също са възприели фактите, който си изложил в жалбата и ги уведоми и помоли, в случай на нужда да свидетелстват.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря Ви за отговора, но аз не мога да проумея за какво ще ме съдят, като аз се жаля на общината не на тях и всяко постановление или препоръка от общината е тяхно решение, те не трябва ли да си съдят тях, т.е. да обжалват решението им...
То по тази логика аз мога да кажа, че ми е извадил нож и ме е гонил пред блока да ме наръга...
и мога да заведа дело без никакви обосновки.
Не трябва ли прокурора/съдията да разреши да се заведе дело спрямо изложените факти, т.е. ако са налице престъпни деяния и от кога една жалба към община са подсъдими, то по тази логика никой няма да
смее да подаде сигнал/жалба за съмнителни неща.
Другото, което е жената ми казва, че от общината са и дали всички жалби, като тя е видяла от кого са и какво е писано в тях - имат ли право да и ги предоставят на нея???
То по тази логика аз мога да кажа, че ми е извадил нож и ме е гонил пред блока да ме наръга...
Не трябва ли прокурора/съдията да разреши да се заведе дело спрямо изложените факти, т.е. ако са налице престъпни деяния и от кога една жалба към община са подсъдими, то по тази логика никой няма да
смее да подаде сигнал/жалба за съмнителни неща.
Другото, което е жената ми казва, че от общината са и дали всички жалби, като тя е видяла от кого са и какво е писано в тях - имат ли право да и ги предоставят на нея???
- sttekata
- Нов потребител
sttekata каза:
Това Ви е обосновката-еди кой се ми извади нож и ме гони пред блока да ме наръга........
Ако пуснете такъв сигнал ще се образува проверка задължително.Имате право и няма нужда да представяте предварително доказателства.Ако лъжете обаче , ще си понесете отговорността.
Не смесвайте "той ме съди" с "той ме съди основателно".Дали е основателно ще се произнесе компетентния орган на база събраните доказателтва.Ако е неоснователно "съденето" този , който го е възбудил носи отговорност-било наказателно, било гражданска плюс разноските.
Не може да компетентния орган да се произнася дали едно искане за защита е съмнително или основателно преди да събере информация съобразно предвидения ред в законите.
За какво точно ще Ви съдят , тоест каква е претенцията на съседите Ви не може да се гадае.
Общината не може да крие жалбите и сигналите, тъй като лицето срещу , което са отправени има право да се защити, включително и ако в тях се съдържат неверни обстоятелства.
Това Ви е обосновката-еди кой се ми извади нож и ме гони пред блока да ме наръга........
Ако пуснете такъв сигнал ще се образува проверка задължително.Имате право и няма нужда да представяте предварително доказателства.Ако лъжете обаче , ще си понесете отговорността.
Не смесвайте "той ме съди" с "той ме съди основателно".Дали е основателно ще се произнесе компетентния орган на база събраните доказателтва.Ако е неоснователно "съденето" този , който го е възбудил носи отговорност-било наказателно, било гражданска плюс разноските.
Не може да компетентния орган да се произнася дали едно искане за защита е съмнително или основателно преди да събере информация съобразно предвидения ред в законите.
За какво точно ще Ви съдят , тоест каква е претенцията на съседите Ви не може да се гадае.
Общината не може да крие жалбите и сигналите, тъй като лицето срещу , което са отправени има право да се защити, включително и ако в тях се съдържат неверни обстоятелства.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Добре, а при условие, че жалбата до общината е била пусната без подпис и по е-майл как ще докажат, че от мен.
Също това се е случило преди 1 година - няма ли давност?
Също това се е случило преди 1 година - няма ли давност?
- sttekata
- Нов потребител
sttekata, пускали ли сте друг път жалба до общината, с имейл ще се криете ли. А при жалба на хартиен носител нали ще Ви попитат, ако не Ви познават, за името, лична карта евентуално и т.н. Егати жалбата, ако е без име - пък дори и без подпис, но ще Ви помолят да се подпишете. Иначе е нагласена работа.
- lakavitsa
- Потребител
sttekata написа:....преди 1 година купиха магазин под нас ...
Този ли факт сам по себе си Ви пречи, или преустройството, срещу което се жалите, а сам не знаете какво е преустроено?
sttekata написа:Сега ми заявяват, че щели да ме съдят за подадените жалби до общината за въпросното преустройство и решетка.
То, съденето, е същото, като Вашите жалби до общината. Дори е малко по-лесно.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|