Здравейте!Имам следния малко странен казус.
Мой приятел от провинцията,не че има нещо лошо в това,си закупи автомобил от София преди няколко години.Има си договор за покупко-продажба,но не е пререгистрирал автомобила и той още се води на стария собственик по талон.Сега заради данъчните проверки при ГТП иска да го пререгистрира.Преди няколко месеца моят приятел си промени постоянния адрес и сега се води в София,а в договора за продажба е записан старият му адрес в провинцията.Въпроса ми е ще има ли някакъв проблем при пререгистрацията с различните адреси(софийски в личната карта и кюстендилски в договора) и как ще стои въпроса с данъците?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 12:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
странен казус с регистрация на МПС
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: странен казус с регистрация на МПС
Мисля че няма проблем да се регистрира на новия си адрес, нищо че в договора е посочен стария. Договора определя двете страни - продавач и купувач - а предмет на договора е движимо имущество.
Ще се плащат данъци по софийския адрес.
С'я ... кой ще начисли глобата за забавяне на данъчната регистрацията вече не мога да кажа. Като нищо софийската община може да прати "твоя приятел" първо в провинцията, да си регистрира колата там, да си плати глобите и данъчните задължения за тия "няколко години", и чак след като е изчистил всичко за просрочения период с провинциалната община да прехвърли колата в София.
В КАТ нещата също не мога да преценя как ще протекат. Да отива в софийския КАТ - там или ще регистрират колата (като преди това му изплющят един акт) или ще му кажат къде да ходи.
Ще се плащат данъци по софийския адрес.
С'я ... кой ще начисли глобата за забавяне на данъчната регистрацията вече не мога да кажа. Като нищо софийската община може да прати "твоя приятел" първо в провинцията, да си регистрира колата там, да си плати глобите и данъчните задължения за тия "няколко години", и чак след като е изчистил всичко за просрочения период с провинциалната община да прехвърли колата в София.
В КАТ нещата също не мога да преценя как ще протекат. Да отива в софийския КАТ - там или ще регистрират колата (като преди това му изплющят един акт) или ще му кажат къде да ходи.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|