Здравейте мили хора,
Тази година започнах да получавам писма от мобилни оператори и кредитори , дори дойдоха до панелната ми гарсониерка и разбрах, че на името на дъщеря ми са теглени кредити. На нейно име е открита фирма и кредитите са бизнес кредити, потребителски и др. Всеки месец получавам сметка за различен стационарен телефон, на който не отговаря никой. Дъщеря ми се изнесе заедно с покъщнината от тук преди 10год.но проддържа моя адрес като адресна регистрация . След шока, рядко се виждахме, винаги в присъствието на съратника и - криминално проявен и ѝ давах малко пари (за да си направи труда) . Като и звънях - вдигаше съучастника и питаше за какво става въпрос, щял да и предаде. Смени си номера и от година нямам никаква връзка с нея. Кредиторката я описа като хубава, модерна жена с кученце управител на фирмата-бушон, с адрес в Чепинци. Самоопределила си добра заплата, а също и на сътрудника. Поне се успокоих, че е жива, а не някой да злоупотребява с личната и карта ( но и това не е сигурно, докато не я видя). Какво мога да очаквам от кредиторите и как мога да го предотвратя ? Сърдечно болна съм и при събитие е възможно жена с открадната самоличност да се яви като наследница. Извинете за невежото ми питане, но съм крайно притеснена самотна пенсионерка.
- Дата и час: 02 Дек 2024, 11:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверяване на истинска самоличност
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Удостоверяване на истинска самоличност
Не сте говорила с дъщеря си - до къде е тя, и от къде започва някой, присвоил си нейните данни.
... "ние", няма как да знаем повече от Вас.
Щом Ваши имена и данни не фигурират като длъжник, не очаквайте нищо от кредитори. Пиша това, искрено надявайки се, че жилището Ви не сте го "прехвърлила" на щерката ...
П.П. ... абе ... уж ние, мъжете, минаваме за "тапи парчета" ... ама явно има и изключения ...
Щом Ваши имена и данни не фигурират като длъжник, не очаквайте нищо от кредитори. Пиша това, искрено надявайки се, че жилището Ви не сте го "прехвърлила" на щерката ...
П.П. ... абе ... уж ние, мъжете, минаваме за "тапи парчета" ... ама явно има и изключения ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:Не сте говорила с дъщеря си - до къде е тя, и от къде започва някой, присвоил си нейните данни.
- faanny
- Младши потребител
Много е важно да си изясните от какво точно се страхувате.
Ако е от действията на кредиторите - недейте! - дъщеря Ви е отделно от Вас лице, а нейното дружество - отделно и от нея.
Колкото до страха Ви, че може друго лице да се яви Ваш наследник, най-добре е да потърсите дъщеря си и да разберете дали тя е въпросната "хубава, модерна жена с кученце управител на фирмата-бушон".
Ако съм на Ваше място - директно отивам в Чепинци.
Адрес можете да извадите от Търговския регистър.
Успех!
С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0898 20 60 91 или 0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com
Ако е от действията на кредиторите - недейте! - дъщеря Ви е отделно от Вас лице, а нейното дружество - отделно и от нея.
Колкото до страха Ви, че може друго лице да се яви Ваш наследник, най-добре е да потърсите дъщеря си и да разберете дали тя е въпросната "хубава, модерна жена с кученце управител на фирмата-бушон".
Ако съм на Ваше място - директно отивам в Чепинци.
Адрес можете да извадите от Търговския регистър.
Успех!
С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0898 20 60 91 или 0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.com
- Kogato
- Младши потребител
Благодаря адв. Симеонова.
Направих малко разследване - девойката, която дойде да си търси кредита се оказа с нелицензирана "фирма" за бързи кредити от Нови Искър и е била подведена от своя колежка Кристина от Изи кредит (която банка също е под въпрос) - е завела щерката за бърз кредит занесен в дома на Кристина. При проверка стана ясно, че дъщерята няма фирма. Пристигна още едно писмо от експресбанк, да благодари на дъщеря ми, че е станала клиент с депозит. Отидох и говорих с банкерката, която е приела документите и я предупредих. По описание пасваше на профила на щерката, която се опитала да тегли кредит, но трябвало да чака, притеснила се и си тръгнала.
Банкерката ми обясни, че длъжницата дори да е безимотна и безпарична, при вписването на имот при наследяване, всички взискатели ще си вземат дължимото. От МВР - адресна регистрация ме препратиха в есграон на община. От там ме светнаха, че ако лицето не се регистрира доброволно на друг адрес, няма как да бъде заличено от адреса и никой не му знае настоящия адрес. Мога ли да направя нещо повече в тази ситуация?
Направих малко разследване - девойката, която дойде да си търси кредита се оказа с нелицензирана "фирма" за бързи кредити от Нови Искър и е била подведена от своя колежка Кристина от Изи кредит (която банка също е под въпрос) - е завела щерката за бърз кредит занесен в дома на Кристина. При проверка стана ясно, че дъщерята няма фирма. Пристигна още едно писмо от експресбанк, да благодари на дъщеря ми, че е станала клиент с депозит. Отидох и говорих с банкерката, която е приела документите и я предупредих. По описание пасваше на профила на щерката, която се опитала да тегли кредит, но трябвало да чака, притеснила се и си тръгнала.
Банкерката ми обясни, че длъжницата дори да е безимотна и безпарична, при вписването на имот при наследяване, всички взискатели ще си вземат дължимото. От МВР - адресна регистрация ме препратиха в есграон на община. От там ме светнаха, че ако лицето не се регистрира доброволно на друг адрес, няма как да бъде заличено от адреса и никой не му знае настоящия адрес. Мога ли да направя нещо повече в тази ситуация?
- faanny
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|