начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

проблем при пенсиониране

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем при пенсиониране

Мнениеот didosh » 30 Апр 2015, 14:33

Здравейте! На прага на лудост съм и незная към кого да се обърна за помощ! Видях, че тук има Юристи и Счетоводители, които може би могат да ми помогнат и посъветват какво да правя, за което им благодаря предварително!
Казвам се Деян Симеонов и съм от Шумен. От 1994год работя като служител в МВР и реших да се възползам от привелегията ни на ранното пенсиониране! Отидох при нашата касиерка и я попитах какво ми е нужно за да се пенсионирам? Тя ми отговори, че ще ми са нужни УП 2 и 3 от местата където съм работил! Отговорих и че от едното място е при нея в трудовата книжка, но въпреки това ми поиска въпросните УП-та! Отидох в "Кабиюк", където съм работил и за три дни главната счетовадителка ми издаде УП-то! Писах и в частната фирма, която работих до 1994год и от там ми изпратиха УП-то, дадох ги на касиерката продължих да служа - не ми достигаше стажа! След поредното връщане от Границата аз я попитах, колко остава още и след нейното изчисление се оказа, че имам общо 27г и 2 дена! Ура!!! пуснах си предизвестие, че желая да се пенсионирам и след месец бях освободен от работа на 23.12.20014год Това ми беше първата коледа и нова година прекарани със семейството ми! УП-то от Полицията нашата касиерко ми го даде в началото на м Март толкова и било срока за изготвянето му!!! От приказки с колеги ми казаха след като ми дадат документите да отида и да ми изчислят пенсията и тогава да ги занеса в НОИ! Не ги послушах а послушах нашата касиерка, която ми каза " Всичко ти е готово отивой в НОИ да ги подадеш" отидох и ги подадох! Нямах трите години до 1996год за това служителките ми казаха да отида и им занеса УП2 разбито по месеци за да ги добавят към тези от полицията! Направих го и това и след време ми отговориха, че не мми достига стаж от 1месец и 13 дни, казах им, че имам незавършено висше образование и да отида да си го плата за да се признае за стаж - неможело защото не съм бил освобождаван от работа или нещо такова а и не е платено преди да напусна!!! След обаждане и пресмятане отидох при Директора в полицията, но той ми отговори, че неможе да направи нищо за да ме върне на работа за месец и тринадесет дни, в момента проверяват от НОИ въпросната фирма дали съм работил там, после щели да направят ревизия в Кабиюк и тогава ще ми върнат отказа от НОИ, че не ми достига стажа, до тогава я камилата я камиларя! От 23.12до момента съм безработен, не съм пенсионер, нямамникакви доходи освем заплатата на жена ми, заема съм го изтеглил с преферензии като служител в МВР и сега ако не се пенсионирам ще ми го преизчислят на друг лихвен процент, обезщетението за прослуженото време в полицията не са ми го изплатили още и незная какво да правя! Служих 21години в полицията , а сега ме отритнаха и не ги вълнува нищо!
Моля посъветвайте ме какво да правя и как, защото неиздържам на това натоварване!
Благодаря Ви!
didosh
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ