начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Невъзможност за пълно месечно погасяване на кредит в момента

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невъзможност за пълно месечно погасяване на кредит в момента

Мнениеот kamenp » 16 Апр 2015, 22:20

Здравейте, кредита ми е потребителски по банкова карта с превод на заплата.
В момента обаче имам големи затруднения, след като ми удържат парите от заплатата - предварително получавам сума, с която ми е просто невъзможно да изкарвам.
Кредита ми е към Райфайзен. Чистата ми заплата е около 500 лева, но след удръжката остават само 180 лева.
Първият ми въпрос има ли законово разпореждане каква минимална сума или процент от заплата трябва да остават след обслужването на кредита.
Това, което ми хрумна е разсрочване с няколко месеца на кредита. Обаче това което порових в интернет, няколко човека се оплакват, че от Райфайзен се измъкват, с това, че нямали таква практика, т.е. им отказват.
Ако ми откажат какво опции имам, просто положението в момента е много тежко и ми трябват няколко месеца "глътка въздух".

Също ме интересува и как процедират банките при прехвърляне на кредит от една банка в друга, понеже колкото дочух прехвърляне означава, предсрочно погасяване към предишната банка, а ако е вярно че е така и наистина има европейска директива или закон, че при предсрочно погасяване се погасява само оставащата главница, и ако банката не е направила така а е прехвърлила и старите лихви или част от тях какво може да се направи?
Изобщо се нуждая от всякакви съвети, как мога да се измъкнва поне временно от тази желязна хватка.

Дори ме интересува възможно ли е да си получа цялата заплата или поне повече от 180 лева, дори на моя глава с риск да мина в черният списък, Просто ми се стовариха други неща за последните 2-3 месеца които за момента ми правят равносилно на гладуване и мизерстване погасяването на цялата вноска, но за сега ме интересува има ли някакъв правен и законов начин да получавам повече от 180 лв. от заплатата си.
kamenp
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ