Имам издадена фактура за нощувки в хотел, обаче БЕЗ касов бон. Не ми я признават в работата ми, трябвало задължително да има бон. Та има ли случаи, в които фактурата може да бъде БЕЗ бон и да си е напълно редовна, тя всъщност си е редовна, действителна, платил съм в брой, просто е без фискален бон. Човека дето ми я издаде, прикрепи към тая фактура разходен /защо разходен, а не приходен това не разбрах/ ордер за същата сума.
Та някой ако е запознат моля да сподели, пък ако каже кой член, закон да прочета нещо по случая ще съм много благодарен. Сигурно ЗДДС.
- Дата и час: 11 Дек 2024, 16:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Счетоводен въпрос за фактура.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Счетоводен въпрос за фактура.
Без касов бон може при две обстоятелства - банков превод и заверена касова бележка, която се издава в случай, че апарата не работи.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Без касов бон може при две обстоятелства - банков превод и заверена касова бележка, която се издава в случай, че апарата не работи.
В брой съм платил...какво значи заверена касова бележка, как се издава и какво представлява, на ръка ли се пише? Минало е повече от 20 дни, прехвърлен е месеца, мога ли да я изискам да ми я пратят?
- valerko
- Младши потребител
Представлява кочан с касови бележки, който навремето се заверяваше в НАП и който се попълва, когато касовия апарат не работи. След това тези бележки се описваха и в касовата книга за съответния ден. Не го мисли, отишло е.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Представлява кочан с касови бележки, който навремето се заверяваше в НАП и който се попълва, когато касовия апарат не работи. След това тези бележки се описваха и в касовата книга за съответния ден. Не го мисли, отишло е.
Не мога да не го мисля, все пак са около 200 лв.
- valerko
- Младши потребител
valerko написа:Та някой ако е запознат моля да сподели, пък ако каже кой член, закон да прочета нещо по случая ще съм много благодарен. Сигурно ЗДДС.
не е ЗДДС, там проблемът не е за работодателя ти
става въпрос за чл. 10 ал. 4 ЗКПО, което на човешки език значи, че върху тия пари работодателят ти трябва да плати корпоративен данък независимо, че има редовна фактура за тях
- morka
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|