Уважаеми съграждани - граждани на тази държава и гости на град Велико Търново,
от доста време насам "незаконно овластената" по законен начин фирма - Общинско търговско дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи” ЕООД упражнява "пладнешки рекет" над всички нас и вас - данъкоплатците. Не съм се ровила в правни наредби и закони дали и доколко делегирането на права от страна на Общината на такъв тип фирма в упражняване на контрол на нарушителите по пътищата е легитимно, но от опита на гражданин, който за втори път става "жертва" на т. нар "паяк" искам да попитам: имат ли право тези служебни лица, при установено нарушение да изискват само и единствено плащане в брой.
Разказвам накратко какво ми се случи вчера.
На път за школата по английски език на детето ми, паркирах на жълта начупена линия. Две минути по-късно "паякът" е дошъл, хващам го в момент, в който скобите тъкмо са поставени на гумите ми. Помолих да ми оставят автомобила, като, разбира а се, поема съответната санкция. Отговорът на длъжностното лице бе: "Аз кола не връщам!", след което най-нагло се обърна и буквално избяга от мен. Процедурата оттук натам е следната: звъня на мобилния номер на стикера, залепен на мястото на автомобила ми, лице отсреща ми обяснява къде се намира наказателния паркинг (сякаш аз съм длъжна да разбера къде е това място, а то се сменя вече трети път във Велико Търново...ами ако не съм от града, ами ако не разбирам български - все въпроси - реални казуси), обяснява ми , че всяко такси знаело къде е (нелепо!!!). При това аз съм ДЛЪЖНА да имам пари за такси и още 44.00 лв, за да си взема автомобила от наказателния паркинг срещу констативен протокол и касова бележка.
В друг случай - когато просто ти слагат жълта скоба и отново трябва да звъннеш, за да дойде служебен автомобил с лица да ти освободи автомобила, отново става въпрос за заплащане в брой, на място. На въпрос мога ли да платя по банка - отговор, "Не"; "Нямам пари в брой?" - реакция на служителя от фирмата-рекетьор - "Ще намерите! Такива са правилата!"
Уважаеми сънародници, ако сте решили да посетите Велико Търново в някой от свободните си дни по-добре се откажете или не включвайте в сметките си личен автомобил! Общината ни е напълно НЕКАДЪРНА да се справи с движението и реда по нашите улици и вместо да търси варианти за нови паркинги и пространства за паркиране, се "излюпват" фирми като тази, която само и единствено облагодетелства себе си и е поредния законно-незаконен начин в нашата държава да се подиграят с нас и да ни рекетират! Така се чувствам аз, защото съм майка, чието дете трябваше да чака, за да си взема автомобила от "м**ната си", защото съм съвестен гражданин, плащащ чинно данъците си и не на последно място влагам труда си в частен бизнес в "приоритетен" за Държавата ни отрасъл - туризма, а същата тази Община Велико Търново не спира и не спира да копае дупки пред хотела, който менажирам в самия център на града - ту пред входа, ту пред гаражите на хотела, ту на изхода на улицата ... Добре дошли в Културната столица на Европа!!!
- Дата и час: 11 Дек 2024, 16:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Организация на движението паркинги и гаражи, Велико Търново
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|