Привет,
Имам следният казус отнасящ се за с. Караполци, общ. Елин Пелин. Аз и още 2-ма съседи (на една улица сме) взимаме разрешение за строеж на еднофамилни къщи през август 2013г. Имотите са бивши ниви - преотредени по съответния ред за индивидуално застрояване.
След предварително проучване от ЧЕЗ (по-рано същата година) и потвърдена възможност за присъединяване, сключваме договор за присъединяване (откриване на партида) за 15KW, трифазен ток. Двамата ми съседи заплащат 697лв. и сключват договора VIII.2013г., а аз на 04.04.2014г.
В моя, и на съседите договори е записано:
I. Предмет на договора
Член 2. На основание член. 20 ал. 4 от НППЕЕПРЕМ, ДРУЖЕСТВОТО проектира, съгласува и изгражда СЪОРЪЖЕНИЯТА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ за своя сметка.
II. Условия за присъединяване
(2) За присъединяването на обекта е необходимо да се проектира и изгради:
1. Продължаване на съществуващата мрежа НН на извод Б, СБС номер... с четири броя стоманобетонови стълбове и проводник АС 4х50мм...
2. Монтиране на ново ел. табло ...
и .т.н.
На друго място в договора бе записано, че сроковете за 6 м. за проектиране и 6м. за изграждане на съоръженията. Общ срок на дог-ра е 12 месеца.
Минават около 14 месеца от 8.2013 и не се случва абсолютно нищо. Абсолютно.
Средата на ноември 2014 (7 мес. след сключването на моя договор) подавам искане за писмено уведомление за статуса на изпълнение на договора, наблюдавайки как при съседите, чийто срок вече е изтекъл резултатът е нулев. Срока е 20 дни. Минават около 35 дни и получавам по пощата следното "известие":
"По повод изложените от Вас обстоятелства е изв. проверка. В резултат е установено, че е необходимо да бъде изготвен проект, след което ще бъде предаден за съгласуване и изпълнение.
Желаем да уточним, че "ЧЕЗ" разпр-ие България" АД, ще предприеме необходимите действия за поетия ангажимент по изграждане на електрическите съоръжения от ДПЕРМ."
Според вас това носи ли някаква, каквато и да била тя информация?
След поединичо, в различни дни мое и на съседите посещения в общината, мислейки че проблемът е при тях (гл. арх. ни бави 2г. за РС при изрядни документи), се оказва, чрез получаване на "информация в коридора", че надзорната фирма на чез има пропуски в изготвянето на проекта и е била върната от общината със забележки. Октомври месец 2014г.... Оттогава нищо друго не е постъпвало в общината. Рък-ел техн. служба се досети за проекта и ми съобщи, че са очаквали забележките да бъдат коригирани и да получат отново проекта, но това до ден днешен не се случва.
Със съседите сме решили да съдим ЧЕЗ. Моля за съвет кой е най-удачният начин да започнем. И дали трябва да стигаме дотам, дали има друг начин, който ще има ефект за "задействане" на служителите на ЧЕЗ да си изпълнят задълженията по договора?
Благодаря за съдействието!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 13:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧЕЗ-неизпълнение на договор за откриване на партида
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЧЕЗ-неизпълнение на договор за откриване на партида
Знам една адвокатска кантора която ще ти свърши работа да ги осъди защото се занимават с дела срещу монополите. Напиши им за какво става дума на този имейл: annastoyanovna@mail.ru
- johnson
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|