Здравейте.
От няколко дни ми звънят от тази фирма че съм дължал на виваком сумата от 130 лв от 2008 г.Нямам спомени да не съм си платил сметка след като тогава си прекратих договора и картата ми беше спряна.Не съм получавал никакви писма от виваком, че имам задължение към тях, а ето че тази фирма след 8 години ми звъни със заплахи искат да им заплатя 130 лв.В края на 2014 г. са ми пратили писмо за добоволно плащане но това писмо достигна до мен чак сега, защото бях в чужбина.Въпроса ми е могат ли да имат претенции след 8 години, след като от интеренет научих че има давност на подобни задължения в срок от 3 години.?
- Дата и час: 04 Дек 2024, 06:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно заплахи от Сг груп
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Относно заплахи от Сг груп
Най-вероятно задължението ви, дори и да съществува, е погасено по давност. Тя обаче не се прилага служебно. Можете да се защитите по два начина - или вие да предявите иск, че не дължите сумата, или да чакате и ако другата страна да предприеме съдебни действия, да направите съответните възражения. И в двата случая ще ви е необходим адвокат. Телефонните лаладжии само плашат. Не им се вързвайте или не вдигайте на скрити номера.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Така е! Телефонните лаладжии само заплашват. Едни престъпници ми се обадиха, че им дължа пари, били от данъчното.
Когато си окрал някой и той ти се обади да те помоли да му платиш дължимото, това не е заплаха, а покана!
Когато си окрал някой и той ти се обади да те помоли да му платиш дължимото, това не е заплаха, а покана!
- ivanov_p
- Активен потребител
Ivanov съгласен съм, че по-често задължението, което виваком и др. претендират от свои клиенти си има основание, но съм забелязал при теб нещо, което прилича на наказателния уклон у някои прокурори и не допускаш дадено задължение било то да не съществува, било то длъжникът да има основания да го оспорва. Все пак ако в случая кредиторът е проспал да си поиска сумата това е само и единствено за негова сметка и длъжникът е в правото си да възрази. Освен това не е нечувано даден оператор в следствие на недобросъвестност или техническа грешка (като те също отказват да повярват, че са възможни технически грешки допуснати от служители или системи) да завиши дължимата от потребителя на услугата сметка
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Аз това им казах да заведат дело и че те ще ми платят сметката, която е изтекла по давност по член 111 и да си платят разноските по делото.Този отсреща ми измрънка нещо и ми затвори
- atanasov79
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|