начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Разпит в полицията!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разпит в полицията!

Мнениеот disident » 06 Яну 2015, 01:54

За много години!
Интересува ме при разпит в полицията полицая длъжен ли е да направи протокол?
На филми от преди десети съм гледал, че при разпит милиционера блъска по една пишеща машина и после даде листа за подпис с репликата "Прочети и подпиши".
disident
Потребител

Re: Разпит в полицията!

Мнениеот ivanov_p » 06 Яну 2015, 11:37

За всяко едно следствено действие се прави протокол, но зависи какво е "полицията", мястото където са ви призовали по установения ред, приемната на кварталния или разговор "на крак" с някой полицай около местопроизшествието.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот pati2 » 07 Яну 2015, 01:22

При познатите ми форми на "разпит в полицията" -обяснения по предварителна проверка, свидетелски показания в досъдебно производство или обяснения на обвиняем се съсатвя протокол.
pati2
Потребител

Мнениеот doc03 » 07 Яну 2015, 02:06

:)
Не съм виждал протокол за обяснения по предварителна проверка, нито такъв по проверка, но съм виждал стотици хора, които са се явили в полицията (баш в районното), разговаряли са (понякога с часове) с полицая (и по досъдебни производства, и по предварителни проверки, и по проверки), като по този начин са "разпитвани в полицията" за много неща, но след това са си тръгнали, и нито нещо са чели, нито нещо са подписвали.
И?

П.П. По въпроса - не, не е длъжен!
Друга манджа е, дали полицаят е питал и разпитвал, или е провеждал разпит, и ... disident какво е разбрал, какво знае, как нарича нещата, какви думи използва, какво пита, ама ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот disident » 07 Яну 2015, 12:41

Не помня точно какво ме подпитваше разследващия ме полицай Иван Пенев все пак беше преди 2 години ама след като го топнах, че скочи да ме бие завалията психяса първо ми плячкоса компютрите като веществено доказателство а на практика беше за да ме спре да пиша тука и да ме санкционира, после ми плячкоса 200 лв. като гаранция да не ме намъкне в следствения ама прокурора Диана Кирилова Мицканова пак си ме намъкна, .... като за капак ме попита на кого се води апартамента в който живея. Останах с впечатление, че иска и това да ми плячкоса.

А при първата ни среща когато ми извика две дипломирани психарки да ме тестват в неговата канцелария дали съм луд и неграмотен слубен адвокат тогава пък беше .....

Та си мисля, че ако беше длъжен да направи протокол за всичко тези простотии нямаше как да ги направи. Отделно можеше да заведа дело срещу дипломираните психарки за неграмотен преглед.
disident
Потребител

Назад към Взаимопомощ