начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Погасителна давност при Наказателно постановление

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Погасителна давност при Наказателно постановление

Мнениеот ivanova11 » 19 Ное 2014, 20:20

Здравейте,
На 21 декември 2007г. купувам апартамент и парко място в една жилищна кооперация.Подавам Данъчна декларация по чл.14,ал.1 от ЗМДТ в законоустановения двумесечен срок,но на 24 юни 2009г. когато отивам да платя дължимия данък ми връчват Акт за установяване на административно нарушение.На 14 юли 2009г. ми е издадено Наказателно постановление, с което на основание чл.53 във връзка с чл.27 от ЗАНН ми се налага административно наказание.Наказанието е ГЛОБА / в полза на общинския бюджет/ на основание чл. 123, ал.1 от ЗМДТ. В конкретния случай съм сгрешила при попълване на Данъчната декларация и съм пропуснала да посоча и земя – парко мястото, а съм посочила само апартамент.Подавам правилна декларация и всяка следваща година при плащане на дължимия данък съм питала служителката на гишето „Имам ли други задължения освен данъка ? Отговорът е бил -Не „ За това и не съм платила наложената ми глоба.От 14 юли 2014г. до момента не са предприемани каквито и да е действия от наказващия орган във връзка с наложената ми санкция.
Въпросът ми е:С каква погасителна давност е наложената ми санкция? По чл.82 от ЗАНН или друга? Изтекла ли е тя към настоящия момент и какви действия следва да предприема ?

Предварително благодаря на всички за отговора !
ivanova11
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ