Тълкуване на Наредба за етикетиране на храни
Публикувано на: 10 Ное 2014, 17:29
Здравейте,
НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕТИКЕТИРАНЕТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ХРАНИТЕ - дали важи за СУРОВИНИ за хранителната индустрия?
Тоест - за суровини, които не стигат до краен клиент в търговската мрежа, а минават преди това през още 1-2 звена дистрибутори и производители?
Примерно се внасят опаковки нишесте от чужбина с фабрични оригинални етикети на английски примерно, след това тези чували достигат до производител, правят се продуктите и накрая - в търговската мрежа.
На кой етап са задължителни етикетите на български език? На етап внос и дистрибуция или на етап производство и стигане до краен клиент? Благодаря.
НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕТИКЕТИРАНЕТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ХРАНИТЕ - дали важи за СУРОВИНИ за хранителната индустрия?
Тоест - за суровини, които не стигат до краен клиент в търговската мрежа, а минават преди това през още 1-2 звена дистрибутори и производители?
Примерно се внасят опаковки нишесте от чужбина с фабрични оригинални етикети на английски примерно, след това тези чували достигат до производител, правят се продуктите и накрая - в търговската мрежа.
На кой етап са задължителни етикетите на български език? На етап внос и дистрибуция или на етап производство и стигане до краен клиент? Благодаря.