Здравейте!
Собственик съм на имот, който по нотариален акт е вписан като "магазин", находящ се на партерното ниво в жилищна сграда. Тъй като като разположението му и вътрешно разпределение не са достатъчно подходящи за реална търговска дейност, той фактически се ползва за жилищни нужди.
При опит да сменя постоянният си адрес на този, където се намира магазина, служителката ми отказа с аргумент, че не може да бъда регистриран в такъв тип обект. Единственият вариант бил да се смени статута на имота (което поради редица причини НЕ желая да правя).
Въпросите са ми:
- Имат ли правно основание да ми отказват регистрация в единствен имот, макар и нежилищен, който притежавам?
- Как и къде мога да се жалвам или оспорвам отказа, в случай, че нямат право да ми отказват регистрация?
Предварително благодаря на всеки, който може да ми даде някаква насока за решаване на този казус!
- Дата и час: 04 Дек 2024, 07:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за регистрация на постоянен адрес
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ за регистрация на постоянен адрес
Всеки служител по гражданска регистрация има субективна преценка по въпроса. Бил съм свидетел на регистрация в имот, който не е за жилищни нужди.
Поискайте писмено становище и така ще получите част от отговорите, както и годен за оспорване административен акт.
Успех.
Поискайте писмено становище и така ще получите част от отговорите, както и годен за оспорване административен акт.
Успех.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Re: Отказ за регистрация на постоянен адрес
Благодаря, eurolinker, ще се възползвам от съвета Ви!
- galinvanishev
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|