начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Молба за непосредствена защита от домашно насилие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за непосредствена защита от домашно насилие

Мнениеот ivvangeline » 25 Сеп 2014, 16:46

Имам конкретно питане за насока за изготвяне на молба за непосредствена защита от домашно насилие според Закона за защита от домашно насилие. Вчера бях посъветвана от правен специалист на горещата линия на фондация Анимус да подам такава и предвид документите, които имам (съдебно-медицинско удостоверение за лека телесна повреда, входящ номер на жалба в полицията, също наличен свидетел), консултантката ме увери в успеха и най-вече наложителността на това мое действие. Трябва да подам молбата до 1 месец от акта на насилие в Софийски Районен Съд, но молбата и декларацията към нея били специфични и е добре да се напишат от адвокат, въпреки, че има бланки и в нета. Какво ще ме посъветвате?
Благодаря!
ivvangeline
Нов потребител

Re: Молба за непосредствена защита от домашно насилие

Мнениеот sunrise » 25 Сеп 2014, 17:03

Правото не е въпрос на бланки. Има си процедури, които трябва да се следват и срокове, които да се следят. В аптеката също продават лекарствата, които лекарите изписват, но не се лекуваме сами, в повечето случаи де :lol: С тези доказателства и добър адвокат, ще успеете да си вземете после обратно платеното по делото. Ако нямате възможност да платите на адвокат, искайте правна помощ.
sunrise
Активен потребител

Re: Молба за непосредствена защита от домашно насилие

Мнениеот ivvangeline » 25 Сеп 2014, 18:15

Процедурите, сроковете и закона са ми разяснени от правен специалист в телефонна 45-минутна консултация. Имам нужда от помощ с документите. Благодаря на дамата, която се отзова на лични
ivvangeline
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ