- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
странно усвояване на пари от съдия изпълнител
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
странно усвояване на пари от съдия изпълнител
Имам образувано дело, като длъжник от ДСИ от 2004 г. за издръжка. Плащам редовно, дори и след няколко увеличения на издръжката по нови решения. Последно трябваше да плащам до Януари 14 г. Вкл. до Юли ДСИ продължава да ми удръжа пари от заплатата. Сумата нарастна доста около хиляда и триста лева. Подадох молба до Районен Съд. Считам, че неправомерно си удържа такси и твърди че всичко е наред, но като го посетих не можа да ми обясни как си е формирал тези хиляда лева. Мога ли да поискам изп. дело за проверка или има друг начин, като например икономическа полиция или др.
- nicko70
- Нов потребител
Re: странно усвояване на пари от съдия изпълнител
Начинът е да пуснете писмена молба от ваше име по делото, с която да помолите ДСИ да изчисли остатъка на дълга ви и да ви направи подробна справка за направените плащания по дати и основания, респ. справка на кои дати е превеждал/усвоявал пари и с какви основания.
Само така ще имате от него официален документ, с който после да можете да жалите нещо, ако има основания за това. Една гола устна справка по делото не е основание за търсене на отговорност.
Само така ще имате от него официален документ, с който после да можете да жалите нещо, ако има основания за това. Една гола устна справка по делото не е основание за търсене на отговорност.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
borovinka написа:Начинът е да пуснете писмена молба от ваше име по делото, с която да помолите ДСИ да изчисли остатъка на дълга ви и да ви направи подробна справка за направените плащания по дати и основания, респ. справка на кои дати е превеждал/усвоявал пари и с какви основания.
Да. Аз след като разбрах за потъването на парите които изпращам в сметка на ДСИ се срещнах с него и като не можа да ми отговори на въпроса как е сметнал тези суми пододох молба в районен съд. поисках подробна справка но още не съм получил отговор.
- nicko70
- Нов потребител
Молбата се подава по изпълнителното дело пред ДСИ, не в районен съд. Съда не е компетентен в случая.
Ако сам не можете да се ориентирате, потърсете съдействие от адвокат.
Ако сам не можете да се ориентирате, потърсете съдействие от адвокат.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|