начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Може ли да се запорират парите от бюрото по труда?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се запорират парите от бюрото по труда?

Мнениеот fbull » 18 Юни 2014, 21:49

Здравейте!На 30.05.2014 ми бяха прекратени трудовите взаимоотношения с последния работодател.Регистрирах се в бюрото по труда и очаквам парично възнаграждение през месец юли.Върху последната ми заплата бе наложен запор на основание чл.450,ал.3,чл.507,чл 508, вр.с чл.446 и чл,515,чл.516 от ГПК ( не съм на ясно какво означават всички тези членове) Въпросът ми е - може ли и законно ли е ЧСИ да наложи запор на паричните помощи които предстоят да получа? Ако той го направи мога ли да изисквам отмяна и възвръщане на запора когато започна работа?
fbull
Нов потребител

Re: Може ли да се запорират парите от бюрото по труда?

Мнениеот 20061969 » 20 Юни 2014, 00:50

В България всичко може. Ще запорират всичко и го правят въпреки, че по закон има един минимум който не би трябвало да пипат. Чрез съда ще си издействаш правата ама си е размотаване и разходи. Като вземат по често да ги гърмят по улиците тогава ще се спрат.
20061969
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ