- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
специализация
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
специализация
Моля за съвет относно следният казус.През 2010 започнах специализация по лъчетерапия по държавна поръчка.В сключеният тристранен договор между мен,министерства на здравеопазването и медицински университет варна е упоменато , че при прекъсване на специализациата или незапочване на работа като лъчетерапевт след приключване на специализацията се дължи обезщетение равно на сумата която държавата е платила за него.Сега с през 2014 става ясно че има промяна в наредба 34 за специализациите по медицина където е записано ,че сумата за обезщетение е трикратния размер на средствата които държавата е платила.Аз имам действащ договор ,който не е прекратяван и нямам анекс към него с новите промени от наредбата.въпросът ми е каква сума трябва да заплатя еднократната или трикратнана ,въпреки че нямам анекс и договорът ми за обучение е действащ.Благодаря предварително.
- drrosberch73
- Нов потребител
Re: специализация
Договорът между Вас и болницата, респ. МЗ, обвързва страните със силата на закон и поетото с договора ограничение от Вас, като страна по договора, не е с наказателен характер, а кореспондира на насрещните задължения на работодателя - осигуряване на специализация и съответно осигурено работно място след това. Вие, съгласно договора, поемате задължение да не прекратявате специализацията, респ. трудовото правоотношение, за което е била договорена санкцията. Последната, както чета, е САМО възстановяване на разноските по специализацията.
При липса на анекс, и ако в Наредбата не е изрично заложено, че промените в размера на неустойките са относими не само спрямо предстоящите, но и към "заварените" специализации, за Вас важи уговореното във вече сключения договор.
Според мен сте облагодетелстван(а), след като нямате заложена в договора отделна неустойка при незапочване на работа (или при предсрочно прекратяване на задължителен петгодишен договор за работа след специализацията). Неустойката за неосъществен или предсрочно прекратен по Ваша вина договор за работа е значително (в пъти) по-висока, от тази за възстановяване на разходите за обучение.
При липса на анекс, и ако в Наредбата не е изрично заложено, че промените в размера на неустойките са относими не само спрямо предстоящите, но и към "заварените" специализации, за Вас важи уговореното във вече сключения договор.
Според мен сте облагодетелстван(а), след като нямате заложена в договора отделна неустойка при незапочване на работа (или при предсрочно прекратяване на задължителен петгодишен договор за работа след специализацията). Неустойката за неосъществен или предсрочно прекратен по Ваша вина договор за работа е значително (в пъти) по-висока, от тази за възстановяване на разходите за обучение.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|