Имам няколко питания , надявам се на вашата помощ.
Когато ви спрат тока трябва ли да се плаща таксата за повторно включване , нали уж отпадна , уж го приеха в парламента?
Днес ми обясниха ,че ноември месец не съм си платил такса за присъединяване и затова сега ми спират тока , за да си я платя , демек сам съм си пуснал тока тогава , смехотворно твърдение , това е невъзможно защото всичко е пломбирано.
Относно просрочени плащания за вода - има ли някаква давност?
Когато водомера не е сменен с нов , както може би знаете , ви смятат на база - има ли някакви юридически средства за борба с този рекет ? Когато не си смениш водомера с нов , ти се налагала глоба.... аз ги питах дали не са съд случайно или пък КАТ ,отговора бе кършене на рамене
- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ток (ЧЕЗ) и Вода (Софийска Вода)
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Ток (ЧЕЗ) и Вода (Софийска Вода)
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Re: Ток (ЧЕЗ) и Вода (Софийска Вода)
по първия въпрос -много неясно. присъединяването към ел.мрежата е скъпа работа- около 460 лева. То е за нови абонати. При теб ако не си платил текущи сметки и сумата е голяма- тя е посочена във фактурата "стари задължения" са ти спрели захранването. Плащаш си дължимото, плюс такса възстановяване захранването, ако са я отменили /не вярвам/ и отново се радваш на ток. За всяко прекъсване захранването се прави протокол- длъжностно лице, ден, час,показания на уреда и пр.
По втория въпрос- водомерите като уреди имаха 5 год. срок , сега мисля го увеличиха. При отчитане разхода съответното лице отбелязва, че срока е изтекъл и те предупреждава. Ако до месец, или два не подмениш водомера или го активираш/проверка в спец.лаборатория/ за което уведомяваш офис на Соф.вода, то считат по тяхна си наредба,че ползваш вода без водомер и ти начисляват на човек. Не можеш да пребориш това!!! Сваляш водомера, занасяш го в спец.лаборатория, вземаш го след седмица, монтираш го и викаш Соф.вода за пломбиране. Това е реда ако се оправяш сам. Или викаш фирма, плащаш и не се разхождаш!
По втория въпрос- водомерите като уреди имаха 5 год. срок , сега мисля го увеличиха. При отчитане разхода съответното лице отбелязва, че срока е изтекъл и те предупреждава. Ако до месец, или два не подмениш водомера или го активираш/проверка в спец.лаборатория/ за което уведомяваш офис на Соф.вода, то считат по тяхна си наредба,че ползваш вода без водомер и ти начисляват на човек. Не можеш да пребориш това!!! Сваляш водомера, занасяш го в спец.лаборатория, вземаш го след седмица, монтираш го и викаш Соф.вода за пломбиране. Това е реда ако се оправяш сам. Или викаш фирма, плащаш и не се разхождаш!
- todorst
- Потребител
Добре бе мама му стара , нали уж приеха в парламента , че няма да има такса за присъединяване за тока?
Относно водата , как така на човек , те откъде знаят колко човека живеят или работят на въпросният обект?
Не може да няма начин за оспорване на тия безобразия. Няма ли някой колега дето специализира в тия насоки?
Относно водата , как така на човек , те откъде знаят колко човека живеят или работят на въпросният обект?
Не може да няма начин за оспорване на тия безобразия. Няма ли някой колега дето специализира в тия насоки?
-
u3mamhukaa - Потребител
Решението и на двата въпроса е в съдебно производство.Давността за водата е 3 годишна.
Не съм попадала на иск за такса пускане на ток, но очаквам да стана ответник по такъв.
Консултирайте се с адвокат. Занесете му платените сметки и констативният протокол за подмяна на водомера.
Успех
Не съм попадала на иск за такса пускане на ток, но очаквам да стана ответник по такъв.
Консултирайте се с адвокат. Занесете му платените сметки и констативният протокол за подмяна на водомера.
Успех
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
- galq_law
- Младши потребител
Приятелю, бъркаш нещата.Присъединяване към мрежата /електропреносаната/ е за нови абонати и струва скъпо и процедурата е друга. А възстановяване на захранването-твоят случай е друга опера! Таксата беше около 30 лв.
Откъде Соф.вода знае колко човека сте в апартамента. Справка по регистъра! Или ти пише
сметка за 5 човека, пък ти доказвай,че нямаш сестра. Тичаш да декларираш, че си сам!
Откъде Соф.вода знае колко човека сте в апартамента. Справка по регистъра! Или ти пише
сметка за 5 човека, пък ти доказвай,че нямаш сестра. Тичаш да декларираш, че си сам!
- todorst
- Потребител
Не , не бъркам аз , по-скоро хората които отговарят бъркат.Строил съм сгради и знам за какво иде реч.Първоначалното присъединяване може да ти се върже и над 150 000 лв., ако нямаш трафопост.
Говяоря , в случая , за таксата която се плаща след като са те резнали , тя не падна ли в парламента?
Ако е така с удоволствие бих наел някой да ги съди (ЧЕЗ) , същото важи и за водата , ако има давност.
Говяоря , в случая , за таксата която се плаща след като са те резнали , тя не падна ли в парламента?
Ако е така с удоволствие бих наел някой да ги съди (ЧЕЗ) , същото важи и за водата , ако има давност.
-
u3mamhukaa - Потребител
Нямате активирани лични съобщения!
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
- galq_law
- Младши потребител
Някой който се занимава с такива дела ми трябва.Няма ли такъв колега ?
-
u3mamhukaa - Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|