- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Призоваване на ответник в негово отсъствие
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Призоваване на ответник в негово отсъствие
Днес установих, че на предишния ми постоянен адрес е получено известие с дата 13,03,2014, в което е упоменато следното: адресирано до съпругът ми(който пътува в чужбина и в момента е на път за границата на излизане от България) Изпратено е от Бургаски районен съд, да се яви в Горнооряховския районен съд за да получи призовка и документи по гражданско дело от 2014г. Въпроса ми е: Възможно ли е аз като негова съпруга да получа яснота и да се запозная с тия документи, както и за самото дело, тъй като дори не знаем кой е ищец и за какво се води към съпругът ми дело. Също така има ли проблем с пътуването му в чужбина-това е работата му и той отсъства по 5-6месеца непрекъснато. Какво се случва в този случай? - няма как да си получи документите и да се запознае, няма как да присъства, няма как да разбера решението на съда. Какво да правим? Аз бих ли могла да получа някаква информация и да го представлявам в него отсъствие?
- savovabs
- Нов потребител
Re: Призоваване на ответник в негово отсъствие
Възможно ли е аз като негова съпруга да получа яснота и да се запозная с тия документи, както и за самото дело, тъй като дори не знаем кой е ищец и за какво се води към съпругът ми дело.
Възможно е. Но е необходимо съпругът ви да ви упълномощи да го представлявате по това дело. Ако разполагате с такова пълномощно, можете вече да преупълномощите адвокат. Не е необходимо нотариална/консулска заверка на пълномощното.
Ако делото ще се разглежда пред споменатия съд, мога да ви препоръчам добър адвокат там. Но трябва да си включите личните съобщения.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
На мен ми дават призовките без да съм упълномощена от съпруга си. Даже в съобщението пише, че може друг близък да ги получи. Но за останалите процесуални действия си трябва пълномощно, ако ще да сте майката на съпруга си
Успех
Успех
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
- galq_law
- Младши потребител
Звъннете по телефона на съда, от който тръгва делото, ще ви дадат първични данни за него. Ако имате познат адвокат може и той да се обади, че ще е по-наясно какво да пита
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|