начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Призоваване на ответник в негово отсъствие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Призоваване на ответник в негово отсъствие

Мнениеот savovabs » 03 Апр 2014, 23:44

Днес установих, че на предишния ми постоянен адрес е получено известие с дата 13,03,2014, в което е упоменато следното: адресирано до съпругът ми(който пътува в чужбина и в момента е на път за границата на излизане от България) Изпратено е от Бургаски районен съд, да се яви в Горнооряховския районен съд за да получи призовка и документи по гражданско дело от 2014г. Въпроса ми е: Възможно ли е аз като негова съпруга да получа яснота и да се запозная с тия документи, както и за самото дело, тъй като дори не знаем кой е ищец и за какво се води към съпругът ми дело. Също така има ли проблем с пътуването му в чужбина-това е работата му и той отсъства по 5-6месеца непрекъснато. Какво се случва в този случай? - няма как да си получи документите и да се запознае, няма как да присъства, няма как да разбера решението на съда. Какво да правим? Аз бих ли могла да получа някаква информация и да го представлявам в него отсъствие?
savovabs
Нов потребител

Re: Призоваване на ответник в негово отсъствие

Мнениеот eurolinker » 04 Апр 2014, 16:39

Възможно ли е аз като негова съпруга да получа яснота и да се запозная с тия документи, както и за самото дело, тъй като дори не знаем кой е ищец и за какво се води към съпругът ми дело.

Възможно е. Но е необходимо съпругът ви да ви упълномощи да го представлявате по това дело. Ако разполагате с такова пълномощно, можете вече да преупълномощите адвокат. Не е необходимо нотариална/консулска заверка на пълномощното.
Ако делото ще се разглежда пред споменатия съд, мога да ви препоръчам добър адвокат там. Но трябва да си включите личните съобщения.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот galq_law » 04 Апр 2014, 23:30

На мен ми дават призовките без да съм упълномощена от съпруга си. Даже в съобщението пише, че може друг близък да ги получи. Но за останалите процесуални действия си трябва пълномощно, ако ще да сте майката на съпруга си :D
Успех
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
galq_law
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 06 Апр 2014, 20:46

Звъннете по телефона на съда, от който тръгва делото, ще ви дадат първични данни за него. Ако имате познат адвокат може и той да се обади, че ще е по-наясно какво да пита
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ