начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

ЗОБВВПИ или ЗЛОД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗОБВВПИ или ЗЛОД

Мнениеот morkomorko » 02 Апр 2014, 10:58

Здравейте,
По време на лов бях проверен от полицията за алкохол и бяха установени 0,98 промила.
Съставиха ми АУАН с констатирано нарушение на чл.60, ал.1, т.3е от ЗОБВВПИ.
Чакам НП по този член.
Искам да попитам дали при наличие на по-благоприятен специален закон ЗЛОД, касаещ точно случаите за употреба на алкохол по време на лов /чл.83, т.о/ бих могъл да обжалвам НП и да искам или да отпадне или да бъда санкциониран по ЗЛОД?
Благодаря предварително!
morkomorko
Младши потребител

Re: ЗОБВВПИ или ЗЛОД

Мнениеот kdkrastev1234 » 02 Апр 2014, 18:36

Би могъл да жалиш и искаш, друг е въпроса да ще го уважат.
Наздраве :)
ПП Хвана ли нещо?
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот morkomorko » 02 Апр 2014, 18:42

kdkrastev1234 написа:Би могъл да жалиш и искаш, друг е въпроса да ще го уважат.
Наздраве :)
ПП Хвана ли нещо?

Ако нямаш какво да кажеш, не го казвай тук, моля.
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот galq_law » 02 Апр 2014, 21:10

чл.83о от ЗЛОД се прилага за Ловец- физическо лице, придобило право на лов с право да носи ловно оръжие и се установява от органи различни от полицията /виж чл. 96 от ЗЛОД/.
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
galq_law
Младши потребител

Мнениеот galq_law » 02 Апр 2014, 21:10

чл.83о от ЗЛОД се прилага за Ловец- физическо лице, придобило право на лов с право да носи ловно оръжие и се установява от органи различни от полицията /виж чл. 96 от ЗЛОД/.
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
galq_law
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 02 Апр 2014, 21:29

Не стигаха пияните шофьори, ами сега и поркани пишман авджии се пръкнаха ...
Баси форума стана ....

morkomorko написа:Ако нямаш какво да кажеш, не го казвай тук, моля.

Що ?
Щото не ти изнася ли ?

П.П. Абе, байо, мен ме уволняват, ако ме хванат поркан и с оръжие ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот morkomorko » 02 Апр 2014, 23:20

doc03 написа:Не стигаха пияните шофьори, ами сега и поркани пишман авджии се пръкнаха ...
Баси форума стана ....

morkomorko написа:Ако нямаш какво да кажеш, не го казвай тук, моля.

Що ?
Щото не ти изнася ли ?

П.П. Абе, байо, мен ме уволняват, ако ме хванат поркан и с оръжие ...

Сменете си работата, господине. Като не сте учил за друго кой Ви е виновен, че сте полицай :P
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Апр 2014, 00:27

Не, драги почитащ алкохола господине. Няма да я сменя. Не съм зависим от въпросните течности, че да тръгна пиян с пушкалото. Иска се просто елементарен морал, не образование !

П.П. А за какво съм учил, нито ти влиза, нито ти излиза ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 01:09

doc03 написа:Не, драги почитащ алкохола господине. Няма да я сменя. Не съм зависим от въпросните течности, че да тръгна пиян с пушкалото. Иска се просто елементарен морал, не образование !

П.П. А за какво съм учил, нито ти влиза, нито ти излиза ...

Добре де, елементарният морал изисква да не си вреш носа в чужди работи, само за да си чешеш езика и да си изливаш злобата. Тук е правен форум, а не забавачка, ушатко :) А що се отнася до алкохола, сигурен съм, че се напиваш като свиня и пребиваш жена ти като не си дежурен, за да си покажеш силата. Нашата "полиция" ни пази.... корумпирани селски мутри с патлаци дето унищожават уликите щото не са прочели нито ред по криминалистика ......жалка гледка :mrgreen: ......аре гледай си хранилката :D муаххааааххааааааааааа
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Апр 2014, 01:44

Никога не съм се напивал. И никога не съм посягал на жена си.

Не се ли усещаш, че без никой да те пита, ей така, си каза всичко. Проектираш себе си върху мен, нещастник. Количеството бой над жената е обратнопропорционално на количеството на секса, а калибърът на оръжието и размерът му са обратнопропорционални на размера на ... морковчето.
Та ... не бия жена си, а ходя с ПСМ 8)

Комплексар нещастен. Бутилката и пушката ... Класика. И голЕм пищов, и голЕм Жип имаш, нали ? На всички е ясно защо са ти ...
morkomorko написа:муаххааааххааааааааааа

... така викаше едно сиво искърско говедо, наскоро ... Блестящо, но като за пиян ловец - нормално.

Бутилка и пушка ... Бутилка и автомобил ... Кой е жалка гледка, а ?
И искате да минете метър ...
Гнусно е ...

П.П. И се кръсти, да не се наложи аз да търся улики срещу теб ... Плащат ми добре, именно за да си вра носа в чужди работи.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 01:55

doc03 написа:Никога не съм се напивал. И никога не съм посягал на жена си.

Не се ли усещаш, че без никой да те пита, ей така, си каза всичко. Проектираш себе си върху мен, нещастник. Количеството бой над жената е обратнопропорционално на количеството на секса, а калибърът на оръжието и размерът му са обратнопропорционални на размера на ... морковчето.
Та ... не бия жена си, а ходя с ПСМ 8)

Комплексар нещастен. Бутилката и пушката ... Класика. И голЕм пищов, и голЕм Жип имаш, нали ? На всички е ясно защо са ти ...
morkomorko написа:муаххааааххааааааааааа

... така викаше едно сиво искърско говедо, наскоро ... Блестящо, но като за пиян ловец - нормално.

Бутилка и пушка ... Бутилка и автомобил ... Кой е жалка гледка, а ?
И искате да минете метър ...
Гнусно е ...

П.П. И се кръсти, да не се наложи аз да търся улики срещу теб ... Плащат ми добре, именно за да си вра носа в чужди работи.

Спокойно, не си изпускай нервите :) Няма да минеш психотеста с тая злоба и завист. Носи си ПСМ-а, взимай си рушветите, карай си таратайката и се радвай на жена ти преди да те е зарязала :P Айде тичай сега да бориш бандитите, че ще те онодят докато си в служебната Астра :!: Трябва да си смениш работата, пич. В ТКЗС-то ги взимат и такива като тебе дето разбират от искърски говеда :mrgreen:
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Апр 2014, 02:23

Май ти си изпусна нервите, м ?
Не съм злобен, а и като те гледам, хич не си за завиждане ...
Явно ти се крепиш на рушвети :-)
На "висок държавен пост" ли си ? Че точно на такъв ми мязаш, като манталитет, и носталгия по ТКЗС-тата :-)

П.П. Служебните ми са: "Шкода Суперб", "WV Гранд транспортер" и "Ленд Ровър" :lol:

:arrow: http://konsumirai-otgovorno.bg/test/86

... и да поздравиш жена си !

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 07:36

Психолог съм на частна практика и веднага познах какво работиш, а какъв пистолет носиш, какви коли ти се водят и колко много мразиш всички, които са постигнали нещо повече от теб, ти сам си каза, щото под фуражката нема никой. С обиди и закани много ме уплаши. Ходи да биеш жени на протеста, щото друго не можеш да правиш. Бъди здрав, Марлоу :mrgreen:
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 03 Апр 2014, 09:50

Кой го знае дали е полицай за какъвто се представя, но е злобен, хапе го щъркела и за това се блещи. Не му обръщай внимание.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 11:16

neutralen написа:Кой го знае дали е полицай за какъвто се представя, но е злобен, хапе го щъркела и за това се блещи. Не му обръщай внимание.

Виж, че се ебавам с него през цялото време, а той се връзва и пише глупости. Маниак някакъв :) Направи ми голям кеф да му чета самопризнанията :mrgreen:
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 03 Апр 2014, 11:30

:roll: А neutralen е местния квестор, който има право да оценява поведението на хората, защото съвършенството не му е чуждо. 8)

К`во ви става?! Защо в нито една тема не може да има нормална дискусия, а трябва да завършва като скандал с лични нападки?

morkomorko написа:...По време на лов бях проверен от полицията за алкохол и бяха установени 0,98 промила.
Съставиха ми АУАН с констатирано нарушение на чл.60, ал.1, т.3е от ЗОБВВПИ.
Чакам НП по този член.
Искам да попитам дали при наличие на по-благоприятен специален закон ЗЛОД, касаещ точно случаите за употреба на алкохол по време на лов /чл.83, т.о/ бих могъл да обжалвам НП и да искам или да отпадне или да бъда санкциониран по ЗЛОД?
Благодаря предварително!

За моженето- може, за резултата- ще бъде отрицателен :) ( вече се написа), защото нарушенето е установено от правоимащи служители( някъде 225 или следващите от ЗОБВВПИ- няма да отварям, заради някого закона), респективно няма да се отрази на законосъобразността на адм. нарушение. Уотребата на алкохол - по време на лов/или когато носите ( употребявате и прочее) огнестрелни оръжия и боеприпаси е укорително ( дори да не се харесва), забранено и се наказва и по двата закона - дали нарушителят ще бъде санкционират по единия, или по другия, зависи само от това, кой ще установи нарушението ( не знам дали подвижна горска стража или самите горски някога са проверявали за алкохол- обикновено се правят организирани съвместни проверки със служители от съответното РУП, защото последните имат повече правомощия след приемане на новия ЗГ).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Апр 2014, 11:41

morkomorko написа:Психолог съм на частна практика и веднага познах какво работиш, а какъв пистолет носиш, какви коли ти се водят и колко много мразиш всички, които са постигнали нещо повече от теб, ти сам си каза, щото под фуражката нема никой. С обиди и закани много ме уплаши. Ходи да биеш жени на протеста, щото друго не можеш да правиш. Бъди здрав, Марлоу :mrgreen:

Аз пак ще кажа НАЗДРАВЕ! :D
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 12:02

:mrgreen:
Последна промяна morkomorko на 03 Апр 2014, 12:39, променена общо 1 път
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 12:25

bird_of_paradise написа:За моженето- може, за резултата- ще бъде отрицателен :) ( вече се написа), защото нарушенето е установено от правоимащи служители( някъде 225 или следващите от ЗОБВВПИ- няма да отварям, заради някого закона), респективно няма да се отрази на законосъобразността на адм. нарушение. Уотребата на алкохол - по време на лов/или когато носите ( употребявате и прочее) огнестрелни оръжия и боеприпаси е укорително ( дори да не се харесва), забранено и се наказва и по двата закона - дали нарушителят ще бъде санкционират по единия, или по другия, зависи само от това, кой ще установи нарушението ( не знам дали подвижна горска стража или самите горски някога са проверявали за алкохол- обикновено се правят организирани съвместни проверки със служители от съответното РУП, защото последните имат повече правомощия след приемане на новия ЗГ).

Благодарим Партийо за конструктивния отговор. Това е, което очаквах, а не лични нападки!!!
morkomorko
Младши потребител

Мнениеот morkomorko » 03 Апр 2014, 13:42

doc03 написа:Май ти си изпусна нервите, м ?
Не съм злобен, а и като те гледам, хич не си за завиждане ...
Явно ти се крепиш на рушвети :-)
На "висок държавен пост" ли си ? Че точно на такъв ми мязаш, като манталитет, и носталгия по ТКЗС-тата :-)

П.П. Служебните ми са: "Шкода Суперб", "WV Гранд транспортер" и "Ленд Ровър" :lol:

:arrow: http://konsumirai-otgovorno.bg/test/86

... и да поздравиш жена си !

Предадох поздравите, жена ми ти благодари.
А ти виж колко ви е прокажена системата....може и да съм имал 0,1 промила :evil: http://bnt.bg/part-of-show/edna-kra-vna-proba-za-alkohol-s-razlichni-rezulati-v-4-bolnitsi
И не забравяй кой ти плаща заплатата - Аз и други такива дето внасяме хиляди пълним хазната, а вас ви стрелят като пилци, защото сте некомпетентни и слабо подготвени. И ръководството ви е такова, и личният състав е от плужек нагоре. И как да разчита човек на вас? От 10 метра 10 изстрела с пистолет съм ви гледал - не можете да уцелите листа с мишената. И упражнявате контрол единствено върху законно притежаваното оръжие, а другото не ви касае, щото или си получавате парички или не знаете къде е :P И стига сте мрънкали, че полицията е слабо платена - в България има 60.000 души на щат в полицията, което бие всички рекорди в ЕС.
Контролирайте престъпниците и наркомафията, а мен и още 300 хиляди души ни забравете. Знам, че не можете да ни забравите, защото сами генерирате бюрокрация, за да си уплътнявате работното време.....иначе ставате излишни и отивате гавази в охранителни фирми. Но това е истината, Марлоу, а тя не е приятна.
Лека служба!

П.П. а със Шкодата ли идваш и си тръгваш от работа или с Ленд Роувъра :mrgreen:
П.П.П. Според вътрешни данни на Института по Психология на МВР на ул. "Балша" около 90% от полицейския състав има тежка алкохолна зависимост. Наздраве!
П.П.П. Независимо от компактността и удобството за боравене, пистолетът ПСМ не е получил очакваното широко използване в силовите структури, за които е предназначен. Това е заради въпреки добрата си пробивност, бързо губи скорост и притежава ниско възпиращо действие. Така че, купи си Глок 9х19, ако можеш да си го позволиш, Марлоу.....щото служебни нема и в склада :mrgreen:
morkomorko
Младши потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ