начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Молба за детски с пълномощно

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за детски с пълномощно

Мнениеот janka61 » 01 Апр 2014, 09:51

Здравейте. Аз съм от Русе. Миналата година подадох Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете с нотариално заверено пълномощно на една приятелка, тъй като тя живее в София, а постоянния и адрес е в Русе. Днес се обадих в Социално подпомагане да питам какви документи са необходими тази година, но ми отговориха че тази Декларация се подава само лично. Изключена е възможността за подаване с пълномощно. Къде мога да прочета това - кой може да подава декларацията
janka61
Младши потребител

Re: Молба за детски с пълномощно

Мнениеот galq_law » 02 Апр 2014, 20:20

В Закона за социалното подпомагане /ЗСПД/ и ППЗСПД.
Съгласно чл. 17, ал. 3, т. 7 от ППЗСПД, към молба-декларацията се прилага лична карта – за справка. Служителят приемащ молбата е длъжен да провери декларираните данни, включително и тези от личните карти на родителите. Затова се хващат "Социално подпомагане", т.е. изискват оригинал на лични карти на родителите. Предвид, че всеки е длъжен да съхранява личната си карта пълномощникът няма как да представи чужда лична карта.
Така за вас остава да пробвате с пълномощно и при отказ от "Социално подпомагане" да обжалвате или да подадете документите лично. Успех.
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
galq_law
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ