Здравейте, току що кварталната ме изненада с някаква призовка, в която пише, че трябва да се явякато ОСЪДЕН по дело вид Частно наказателно.
Какво е това - за пръв път чувам за такъв вид дела, освен това нямам заведено наказателно дело срещу мен ?
Нямам дългове към банки, кредитни институции и други подобни....тоест имам един овърдрафт, който си обслужвам редовно, дори скоро ми вдигнаха лимита там.
В този сайт по номер на дело нищо не излиза -
http://legalacts.justice.bg/AdvancedSearch.aspx
Мога ли някъде да получа онлайн информация ?
- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Частно Наказателно дело - що е то ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Частно Наказателно дело - що е то ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Re: Частно Наказателно дело - що е то ?
Онлайн не. Кварталния няма основания да ти носи призовки по дело (от съда). Най-вероятно става въпрос за номер на досъдебно производство (на РПУ/Прокуратура).
Съветвам те да се явиш и да разбереш за какво иде реч. Няма как да се "явяваш като осъден", че и по "Частно наказателно" дело - нещо или ти не четеш както трябва, или не ни описваш както трябва.
Да не става въпрос за някакви съдебни такси и разноски (глоби, примерно), които е трябвало да внесеш на държавата като осъден по наказателно дело? Тогава обаче не ги носи кварталния, а призовкар на ЧСИ или НАП.
Съветвам те да се явиш и да разбереш за какво иде реч. Няма как да се "явяваш като осъден", че и по "Частно наказателно" дело - нещо или ти не четеш както трябва, или не ни описваш както трябва.
Да не става въпрос за някакви съдебни такси и разноски (глоби, примерно), които е трябвало да внесеш на държавата като осъден по наказателно дело? Тогава обаче не ги носи кварталния, а призовкар на ЧСИ или НАП.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Току що ми бе дадеда от нашата квартална.
В призовката пише следното :
ПРИЗОВКА ЗА СТРАНА N2045424
Софийски Районен Съд 20 с-в
Вид Частно Наказателно дата: 24.03.
Трите имена
Се призовава да се яви като Осъден на 15.05.2014
в съдебната зала на съда на
срещу - нищо не пише срещу кого
Секретар:
Цитирах всичко без имената си и номера на делото
Какво изобщо значи това Частно наказателно
Нямам досъдебни произвадства никакви отдавна. Имам едно дело, което се точи от 10 години, по миналата година получих оправдателна присъда, но анулираха присъдата, заради липса на подпис.
Нито имам други дела, нито дознания, нито дължа пари, нищо.
20 с-в С председател Е. Куртева ли е ?
В призовката пише следното :
ПРИЗОВКА ЗА СТРАНА N2045424
Софийски Районен Съд 20 с-в
Вид Частно Наказателно дата: 24.03.
Трите имена
Се призовава да се яви като Осъден на 15.05.2014
в съдебната зала на съда на
срещу - нищо не пише срещу кого
Секретар:
Цитирах всичко без имената си и номера на делото
Какво изобщо значи това Частно наказателно
Нямам досъдебни произвадства никакви отдавна. Имам едно дело, което се точи от 10 години, по миналата година получих оправдателна присъда, но анулираха присъдата, заради липса на подпис.
Нито имам други дела, нито дознания, нито дължа пари, нищо.
20 с-в С председател Е. Куртева ли е ?
-
chinchilla - Потребител
Да. 20 с-в е Емануела Куртева. Доста човечна съдийка.
В качеството си на ОСЪДЕН можеш да бъдеш единствено по дело за кумулация. То е наказателно от частен характер. За друго не се сещам.
В качеството си на ОСЪДЕН можеш да бъдеш единствено по дело за кумулация. То е наказателно от частен характер. За друго не се сещам.
- kolegat
- Потребител
Май започвам да се сещам. Да, наистина тя е невероятно човечна. На 26.11.2013 ме осъди по 343 - без сумпс със споразумение на пробация. До ден днешен никой не ме е потърсил, да ми каже при кого да се явя. На 15.12.2013 ходих с приятелката ми до Развигор, но делото, или решението, или присъдата ( не помня вече кое ), не било още пристигнало. Оставих си телефона на деловодителка мисля беше, за да ме потърсят, когато се появи присъдата. До ден днешен никой не ме е търсил, а се знае къде работя, къде живея, тоест във всеки един момент мога да бъда намерен.
Вероятно може и за това да е.
Кумулации нямам, тоест няма за какво да ми се правят.
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:Май започвам да се сещам. Да, наистина тя е невероятно човечна. На 26.11.2013 ме осъди по 343 - без сумпс със споразумение на пробация. До ден днешен никой не ме е потърсил, да ми каже при кого да се явя. На 15.12.2013 ходих с приятелката ми до Развигор, но делото, или решението, или присъдата ( не помня вече кое ), не било още пристигнало. Оставих си телефона на деловодителка мисля беше, за да ме потърсят, когато се появи присъдата. До ден днешен никой не ме е търсил, а се знае къде работя, къде живея, тоест във всеки един момент мога да бъда намерен.
Сигурен ли си, че няма за какво да ти се прави кумулация ? Колко пъти си осъждан и кога ? Най-сигурният начин да разбереш за какво е делото е, като идеш до деловодството на СРС и сам видиш за какво става въпрос.
- kolegat
- Потребител
Убеден съм, че няма за какво да ми се прави кумулация. ...... Или....сега като се замисля, тя е последен съд издал присъда, тоест има право да прави кумулация.. Значи пробацията ми при нея е за без книжка , делото се моткаше от 2009 година. 2011 имам пак дело по което бях осъден на лос 6 месеца, от които трябваше да долежавам близо месец, защото бях МН домашен арест. Това май е кумулативно, така ли е? Аз молба за кумулация не съм пускал, може ли съда да реши сам да направи кумулация ?
-
chinchilla - Потребител
Е, значи с общи усилия разбрахме за какво е делото. Искането за кумулация го е направила прокуратурата. Те ги следят тези неща. Ще ти бъде назначен служебен защитник (ако нямаш упълномощен), тъй като по тези дела защитата е задължителна.
- kolegat
- Потребител
Е сега само ще ме връщат години назад..... тия да не ми шибнат някакво завишение по 24 сега......Имат ли право, като ми кумулират пробация с вече изтърпан лос, да ми завишат и последното определено наказание пак да е лос ?
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:Е сега само ще ме връщат години назад..... тия да не ми шибнат някакво завишение по 24 сега......Имат ли право, като ми кумулират пробация с вече изтърпан лос, да ми завишат и последното определено наказание пак да е лос ?
Няма страшно. ЛОС ще погълне пробацията без да ти го завишават. Пък и не ми се вярва точно тази съдийка да те пореже.
- kolegat
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|