- Дата и час: 05 Дек 2024, 03:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Незаконни действия на столичния инспекторат!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Незаконни действия на столичния инспекторат!
До полицията- отдел за борба с корупцията
До кмета на София Йорданка Фъндъкова
ЖАЛБА
Срещу незаконни действия и рекет за 10 лева от страна на общински служители и общинска полиция.
От Божурка Тодорова Цветкашка
С адрес София, жк. “Красно село”, бл. ***, вх.*, тел.0896-716-362
И адрес на магазина на който се разиграват събитията: ул. Пиротска №129- книжарница
Уважаеми дами и господа,
Днес 11.02.2014г. около 13,30ч бях рекетирана в магазина ми - ул. Пиротска №129- книжарница за 10 лева от трима служители на столичния инспекторат, предвождани от Петър Дяков- от столичен инспекторат, общ. “Възраждане” с лична карта №729. Тези хора ми поискаха 10-те лева, и когато Аз отказах да ги дам, повикаха полицаи от общинска полиция, които не се представиха и легитимираха. Не съм извършила никакво престъпление или наказуемо деяние, за да се налага присъствие на полиция в магазина. Вместо да ме защитят полицаите от общинска полиция взеха моите лични данни и ги предоставиха на лицата от столичния инспекторат, които не са упълномощени от закона за защита на личните данни да ползват и работят с лични данни. Сигнализирам Ви, че общинска полиция активно помага на служители от столичния инспекторат да рекетира не само мен, но и частните магазини от цялата улица.
Магазина в който работя не е общински, нито е на общински терен! По закон служители на столичния инспекторат имат право да извършват контрол върху фирми, обекти и служители на Столичната община.
С присъствието си близо 2 часа в малкото ми магазинче, заедно с полицейски служители ме злепоставиха и прогонваха клиентите.
Когато разбраха, че има е подаден сигнал до 112 лицата от инспектората гузно напуснаха магазина без да им дам 10 лева.
Уважаеми господа полицай, уважаема госпожо кмет,
Моля да ми бъде отговорено, какво престъпление и нарушение съм извършила, и на кой закон, за да бъда обект на интерес от страна на общинска полиция?
В резултат от действията и заплахите от страна на полицаите и служителите на общината получих нервна криза и сърцебиене, и се наложи да пия успокоителни.
Съгласно чл.2 от Закона административните нарушения и наказания, за да бъда притеснявана следва да съм нарушила закон или указ. Освен това служителите от Столичния инспекторат не са упоменати в този закон (Закона административните нарушения и наказания) като упълномощени да го прилагат.
Кокошкарските 10 лева, заради които трима общински чиновници и четирима полицай загубиха 2 часа от работното си време платени от данъкоплатеца, представляват 5% от моята пенсия.
Жалбоподател:
Божурка Цветкашка
До кмета на София Йорданка Фъндъкова
ЖАЛБА
Срещу незаконни действия и рекет за 10 лева от страна на общински служители и общинска полиция.
От Божурка Тодорова Цветкашка
С адрес София, жк. “Красно село”, бл. ***, вх.*, тел.0896-716-362
И адрес на магазина на който се разиграват събитията: ул. Пиротска №129- книжарница
Уважаеми дами и господа,
Днес 11.02.2014г. около 13,30ч бях рекетирана в магазина ми - ул. Пиротска №129- книжарница за 10 лева от трима служители на столичния инспекторат, предвождани от Петър Дяков- от столичен инспекторат, общ. “Възраждане” с лична карта №729. Тези хора ми поискаха 10-те лева, и когато Аз отказах да ги дам, повикаха полицаи от общинска полиция, които не се представиха и легитимираха. Не съм извършила никакво престъпление или наказуемо деяние, за да се налага присъствие на полиция в магазина. Вместо да ме защитят полицаите от общинска полиция взеха моите лични данни и ги предоставиха на лицата от столичния инспекторат, които не са упълномощени от закона за защита на личните данни да ползват и работят с лични данни. Сигнализирам Ви, че общинска полиция активно помага на служители от столичния инспекторат да рекетира не само мен, но и частните магазини от цялата улица.
Магазина в който работя не е общински, нито е на общински терен! По закон служители на столичния инспекторат имат право да извършват контрол върху фирми, обекти и служители на Столичната община.
С присъствието си близо 2 часа в малкото ми магазинче, заедно с полицейски служители ме злепоставиха и прогонваха клиентите.
Когато разбраха, че има е подаден сигнал до 112 лицата от инспектората гузно напуснаха магазина без да им дам 10 лева.
Уважаеми господа полицай, уважаема госпожо кмет,
Моля да ми бъде отговорено, какво престъпление и нарушение съм извършила, и на кой закон, за да бъда обект на интерес от страна на общинска полиция?
В резултат от действията и заплахите от страна на полицаите и служителите на общината получих нервна криза и сърцебиене, и се наложи да пия успокоителни.
Съгласно чл.2 от Закона административните нарушения и наказания, за да бъда притеснявана следва да съм нарушила закон или указ. Освен това служителите от Столичния инспекторат не са упоменати в този закон (Закона административните нарушения и наказания) като упълномощени да го прилагат.
Кокошкарските 10 лева, заради които трима общински чиновници и четирима полицай загубиха 2 часа от работното си време платени от данъкоплатеца, представляват 5% от моята пенсия.
Жалбоподател:
Божурка Цветкашка
- buba45
- Младши потребител
Re: Незаконни действия на столичния инспекторат!
Много се съмнявам инспекторите просто да са вленали и да са казали "Абе я дай едни 10 лева..." Все е имало нещо, което са изтъкнали като причина за това наказание.
А иначе правилно сте постъпила - ако инспекторите не се легитимират, те са "господин никой" и спокойно можете да звъните на 112. За полицаите важи същото - ако не съществуват форсмажорни обстоятелства, полицая е длъжен да се легитимира преди каквото и да било негово нареждане да се смята за полицейско разпореждане. Това че е в униформа не значи нищо.
А иначе правилно сте постъпила - ако инспекторите не се легитимират, те са "господин никой" и спокойно можете да звъните на 112. За полицаите важи същото - ако не съществуват форсмажорни обстоятелства, полицая е длъжен да се легитимира преди каквото и да било негово нареждане да се смята за полицейско разпореждане. Това че е в униформа не значи нищо.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
По интересното е че го пратих на тези два мейла <jfandakova@sofia.bg>, <sdvr@mvr.bg>, но на нито единия не мога да си взема входящ номер...
Днес я подадох отново във виртуалното деловодство на столична община...
А с МВР-то се оказва невъзможно да ми дадат входящ номер...
Днес я подадох отново във виртуалното деловодство на столична община...
А с МВР-то се оказва невъзможно да ми дадат входящ номер...
- buba45
- Младши потребител
Не разчитайте на форумите, заложете на успокоителните. Ако не свършат работа - сменете ги.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Нямаше нужда темата от СПАМ!
Мислех, че точно форумите са място за осъждане на подобен проблем с ежедневното беззаконие на хора които си мислят че имат власт и рекетират хората, без да имат подобни права! В правен форум! Подраздел взаимопомощ
Ако търсех медицинска помощ, или съвет за лекарства, или съвет за манджа, нямаше да пиша тук!
А да ми казвате на какво да залагам и на какви лекарства е НАГЛО от ваша страна!
Мислех, че точно форумите са място за осъждане на подобен проблем с ежедневното беззаконие на хора които си мислят че имат власт и рекетират хората, без да имат подобни права! В правен форум! Подраздел взаимопомощ
Ако търсех медицинска помощ, или съвет за лекарства, или съвет за манджа, нямаше да пиша тук!
А да ми казвате на какво да залагам и на какви лекарства е НАГЛО от ваша страна!
- buba45
- Младши потребител
buba45 написа:Днес 11.02.2014г. около 13,30ч бях рекетирана в магазина ми ..... за 10 лева от трима служители на столичния инспекторат, предвождани от Петър Дяков- от столичен инспекторат, общ. “Възраждане” с лична карта №729.
..............
Сигнализирам Ви, че общинска полиция активно помага на служители от столичния инспекторат да рекетира не само мен, но и частните магазини от цялата улица.
..........
...........
Следващия път, като искате съвет, пишете нещо конкретно и най-вече факти. Първите две изказвания горе са откровени клевети, а другото е пълна некомпетентност.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
buba45 написа:Нямаше нужда темата от СПАМ!
Aми подайте жалба и срещу мен.
Ето тук примерно - http://www.armenskipop.net/. Ще ви изслушат с разбиране и съчувствие.
- votpuska
- Потребител
votpuska написа:buba45 написа:Нямаше нужда темата от СПАМ!
Aми подайте жалба и срещу мен.
Ето тук примерно - http://www.armenskipop.net/. Ще ви изслушат с разбиране и съчувствие.
Живеем в страна, доминирана от "чиновници", които нямат никаква власт, но са си присвоили такава.
Ако се загледате по табелите на магазини по улица Симеон, и по булевард "Христо Ботев" - срещу болницата, ще видите една част от тях са свалени, а другата, покрити с найлон.
Това е следствие от страха и неспособността на неграмотни правно и стресирани търговци, да защитят правата си.
Единият от магазините ще бъде затворен , а работещите в него 8 човека- ще бъдат освободени.
Това е следствие от подобни атаки на "работниците" в Столичен инпсекторат, които като "работници", нямаТ никакви законови права или пълномоция.
За да се ориентирате , линквам информация за следното дело, което се точи в съда от години.
viewtopic.php?t=52789
Ако правилника на Столичичния инспекторат бъде обявен за нищожен, 420 неграмотни глупаци, на заплата около 400 лева, ще трябва да си търсят друга работа.
Една част от тези неграмотни глупаци, са пенсионирани полицаи, които прилагат полицейщината си, върху неподготвени за това хора и търговци, както е станало с тази вестникарска будка.
- 5311276921
- Младши потребител
Масовото потъпкване на правата на хората води до международен съд, чух днес! Геноцид ли се казва?
ТОВА е като в държавите, от които "получаваме" "дар" от емигранти, днешна Украйна, може би- АДМИНИСТРАТИВНО съседи ядат от ЧУЖДО!
Националния нихилизъм води до днешното състояние на държавата, в която някой от нас дишат въздуха (щото някой дишат друг въздух, не са от тук и са за малко!)
ГЕНОЦИДА в нашето АДМИНИСТРАТИВНО царство (където чиновниците са ЦАРЕ) е на невиждани нива!
ЧИНОВНИКА ще изяде и малкото бизнес- символиката, която ги храни. Скоро няма да има какво да ги храни, ЩОТО НЯМА да има кой да плаща данъци!!!
Няма полиция!!! Човек щеше да ме убие преди дни, с камък в тила! В полицията нося записи от камери, а те не можели да ги възпроизведат- нямало как, и на какво!!!
Няма Лекари! В спешна помощ е по-вероятно да обърнат внимание на куче, от колкото на човек!
В АДМИНИСТРАТИВНО ЦАРСТВО БУЛГАРИСТАН правата са за цигани, животни, бездомни кучета и подобни ТВАРИ!
Столичния ИН'СЕКТОРАТ може да влезне в дома ви и да ви глоби за убита хлебарка- не е лошо да го сложат в наредбата си! Ще съберат мноооооооо глоби от по 10 лв
Забраниха найлоновите торбички (е, НЕ- просто взимат пари И за това!)
Биха забранили и бетона, и блоковете правени с панели (по бавно се разграждат от найлона), еййй не са се сетили- или пък ГОДИШЕН данък за тях в размера на данъчната оценка. ДА МАХНЕМ ВСИЧКО, ВСЯКО нещо създадено от просперитета на човечеството освен огромните ползи има и 1% вреда, МОЖЕ би!
Е, по добре столичния ин'СЕКТОРАТ да събира глоби- имате панелка, и понеже е в София ТЕ, Влизат в панелката и казват: "Бетона или живота!" (Няма да се учудя, ако еколози и синдикати кажат, че е вредно да се живее в бетон! Може и да не е така, ама щом те го казват...Все пак подобни УРОДЛИВИ организации управляват нашето АДМИНИСТРАТИВНО царство към 25 години вече!)
Хората гласуват за политици- циркаджии, а получават синдикати, еколози, природозащитници, защитници на животни, насекоми и извънземни! Кой управлява?
Хубавия отговор би бил хора като votpuska, TheOldMan, kdkrastev1234. Прекрасни хора, достойни поданици на СЕГАШНАТА държава! А нормалните хора отдавна са си намерили други държави за да живеят нормален живот!
Нямаше мноооо ирония съграждани, и съЕвропейски такъви, нали?
Ако не Ви е харесало, И на мен СТЕ МИ БЕЗРАЗЛИЧНИ, меко казано!
Пожелавам на "човека" с хапчетата да пие мноооо по сериозни хапчета от моите!
На "човека" с фактите - успешна практика... да идват хора при него само с веществени доказателства, в останалото време да поддържа държавността в тоя форум!
А Аз от столична община към днешна дата нямам още отговор.
От полицията дори не очаквам такъв!
ХВАЛА на институциите!
Радвам се и за другите негативисти от тоя форум, които живеят ТУК, в нашето царство АДМИНИСТРАТИВНО.
На останалите, оцелели да изчетат буквите ми до край, се възхищавам на търпението Ви, и се извинявам за иронията ми към някой факти и хора.
ТОВА е като в държавите, от които "получаваме" "дар" от емигранти, днешна Украйна, може би- АДМИНИСТРАТИВНО съседи ядат от ЧУЖДО!
Националния нихилизъм води до днешното състояние на държавата, в която някой от нас дишат въздуха (щото някой дишат друг въздух, не са от тук и са за малко!)
ГЕНОЦИДА в нашето АДМИНИСТРАТИВНО царство (където чиновниците са ЦАРЕ) е на невиждани нива!
ЧИНОВНИКА ще изяде и малкото бизнес- символиката, която ги храни. Скоро няма да има какво да ги храни, ЩОТО НЯМА да има кой да плаща данъци!!!
Няма полиция!!! Човек щеше да ме убие преди дни, с камък в тила! В полицията нося записи от камери, а те не можели да ги възпроизведат- нямало как, и на какво!!!
Няма Лекари! В спешна помощ е по-вероятно да обърнат внимание на куче, от колкото на човек!
В АДМИНИСТРАТИВНО ЦАРСТВО БУЛГАРИСТАН правата са за цигани, животни, бездомни кучета и подобни ТВАРИ!
Столичния ИН'СЕКТОРАТ може да влезне в дома ви и да ви глоби за убита хлебарка- не е лошо да го сложат в наредбата си! Ще съберат мноооооооо глоби от по 10 лв
Забраниха найлоновите торбички (е, НЕ- просто взимат пари И за това!)
Биха забранили и бетона, и блоковете правени с панели (по бавно се разграждат от найлона), еййй не са се сетили- или пък ГОДИШЕН данък за тях в размера на данъчната оценка. ДА МАХНЕМ ВСИЧКО, ВСЯКО нещо създадено от просперитета на човечеството освен огромните ползи има и 1% вреда, МОЖЕ би!
Е, по добре столичния ин'СЕКТОРАТ да събира глоби- имате панелка, и понеже е в София ТЕ, Влизат в панелката и казват: "Бетона или живота!" (Няма да се учудя, ако еколози и синдикати кажат, че е вредно да се живее в бетон! Може и да не е така, ама щом те го казват...Все пак подобни УРОДЛИВИ организации управляват нашето АДМИНИСТРАТИВНО царство към 25 години вече!)
Хората гласуват за политици- циркаджии, а получават синдикати, еколози, природозащитници, защитници на животни, насекоми и извънземни! Кой управлява?
Хубавия отговор би бил хора като votpuska, TheOldMan, kdkrastev1234. Прекрасни хора, достойни поданици на СЕГАШНАТА държава! А нормалните хора отдавна са си намерили други държави за да живеят нормален живот!
Нямаше мноооо ирония съграждани, и съЕвропейски такъви, нали?
Ако не Ви е харесало, И на мен СТЕ МИ БЕЗРАЗЛИЧНИ, меко казано!
Пожелавам на "човека" с хапчетата да пие мноооо по сериозни хапчета от моите!
На "човека" с фактите - успешна практика... да идват хора при него само с веществени доказателства, в останалото време да поддържа държавността в тоя форум!
А Аз от столична община към днешна дата нямам още отговор.
От полицията дори не очаквам такъв!
ХВАЛА на институциите!
Радвам се и за другите негативисти от тоя форум, които живеят ТУК, в нашето царство АДМИНИСТРАТИВНО.
На останалите, оцелели да изчетат буквите ми до край, се възхищавам на търпението Ви, и се извинявам за иронията ми към някой факти и хора.
- buba45
- Младши потребител
Вижте, всеки трябва да си защитава правата, но не анонимно из форумите, а в реалния живот чрез подходящи способи за защита. Откривате конкретното нарушение и търсите защита по предвидения в закона ред. В тоя смисъл ми изниква в ума въпросът : " Защо подадохте жалба по електронен път, а не я входирахте на място в Инспектората, за да получите входящ номер и конкретен отговор?"
Доколкото стана ясно от включилите се в темата, има висящо дело за обявяване на нищожност на правилника на Столичния инспекторат, което е добър пример за положени усилия от страна на пострадалите да защитят правата си.
Доколкото стана ясно от включилите се в темата, има висящо дело за обявяване на нищожност на правилника на Столичния инспекторат, което е добър пример за положени усилия от страна на пострадалите да защитят правата си.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Вижте, всеки трябва да си защитава правата, но не анонимно из форумите, а в реалния живот чрез подходящи способи за защита. Откривате конкретното нарушение и търсите защита по предвидения в закона ред. В тоя смисъл ми изниква в ума въпросът : " Защо подадохте жалба по електронен път, а не я входирахте на място в Инспектората, за да получите входящ номер и конкретен отговор?"
1. Ако сте прочели жалбата ми, ДА ВИ ИЗГЛЕЖДАМ АНОНИМНА?
2. В Столичния инспекторат жалба срещу Столичния инспекторат е безсмислена- все едно да почнат да си вадят очите взаимно един на друг!
НО подадох там където трябва. В столичната община има виртуално деловодство и там се подават жалби също с входящ номер, какъвто имам и Аз. Към ден днешен документа пише, че не е приключен, и Има име на резолиращ: Стефан Георгиев Стефанов. Вероятно това е човека който разглежда жалбата.
И 3. Правя го за да се даде гласност на ежедневното потъпкване на законите от тези, как да ги нарека по меко...рекетьори, които вместо да си вършат работата по контрол на общинските фирми и дейности, и хората в тях, се занимават с "частна" дейност.
- buba45
- Младши потребител
Г-жо Цветкашка... задължение не българските граждани е да спазват конституцията и законите на Р. България. За да ги спазвате, трябва да ги знаете. Айде... не всички, но основните. Конституцията - задължително. Особено в частта за правата ви. Закона за МВР - хубаво е да му хвърлите един поглед. Закона за административните наказания - също.
Разберете го - докато не си знаете и не си отстоявате правата, ще ви "клатят" кой къде и кога свари. Трябва вие активно да се противопоставяте на всяко нарушаване на правата ви и на законите спрямо вас.
Искат ви 10 лева - не им давате. Искате нещо черно на бяло, където е написано защо ви ги искат и кой ви ги иска. Удостверявате се че лицата които искат парите са в правото си да ги искат. От момента в който длъжностното лице извади кочана с актовете или химикалката с която ще почне да пише нещо - вие сте участник в административен процес. Като такъв имате право на правна защита. Имате право да се запознавате с всички доказателства, всички материали относими към нарушението, което ви се вменява. Имате право да питате за всяка запетайка, която ще бъде написана на листа на акта или където и да било, където ще трябва да се разпишете. Имате право да бъдете детайлно запозната в нарушението ви, с правата ви, с възможните накзания, предвидени за това нарушение. Имате право да се запознаете с члена и алинеята на закона, наредбата или там по което ви е вменено нарушението. Да ви го покажат черно на бяло, написано, да ви обяснят смисъла ако нещо не ви е ясно.
Докато не почнете да се държите като равностоен противник, който има зъби, нокти и рога - ще ви третират като тревопасно.
И ... не, никой няма да си мръдне пръста за да защити правата ви, докато вие не почнете да си ги отстоявате активно.
А на мен така и не ми стана ясно за какво са ви искали тия 10 лева...
Разберете го - докато не си знаете и не си отстоявате правата, ще ви "клатят" кой къде и кога свари. Трябва вие активно да се противопоставяте на всяко нарушаване на правата ви и на законите спрямо вас.
Искат ви 10 лева - не им давате. Искате нещо черно на бяло, където е написано защо ви ги искат и кой ви ги иска. Удостверявате се че лицата които искат парите са в правото си да ги искат. От момента в който длъжностното лице извади кочана с актовете или химикалката с която ще почне да пише нещо - вие сте участник в административен процес. Като такъв имате право на правна защита. Имате право да се запознавате с всички доказателства, всички материали относими към нарушението, което ви се вменява. Имате право да питате за всяка запетайка, която ще бъде написана на листа на акта или където и да било, където ще трябва да се разпишете. Имате право да бъдете детайлно запозната в нарушението ви, с правата ви, с възможните накзания, предвидени за това нарушение. Имате право да се запознаете с члена и алинеята на закона, наредбата или там по което ви е вменено нарушението. Да ви го покажат черно на бяло, написано, да ви обяснят смисъла ако нещо не ви е ясно.
Докато не почнете да се държите като равностоен противник, който има зъби, нокти и рога - ще ви третират като тревопасно.
И ... не, никой няма да си мръдне пръста за да защити правата ви, докато вие не почнете да си ги отстоявате активно.
А на мен така и не ми стана ясно за какво са ви искали тия 10 лева...
- TheOldMan
- Активен потребител
дъртак,караш инквизиторите на авторката да получат по-голям оргазъм като я видят че се пеняви там,а дефакто само им я набиваш в очите да увеличат гаврата с нея....забавен си
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
justmy написа:дъртак,караш инквизиторите на авторката да получат по-голям оргазъм като я видят че се пеняви там,а дефакто само им я набиваш в очите да увеличат гаврата с нея....забавен си
Темата едва ли има нужда от спам- има лични съобщения за подобни мнения.
Г-н TheOldMan, НЕ Е задължение да знам законите, но тези които ме засягат може би си имам идея...! ЩО? Тоя дето щеше да ме убие с камък в тила преди дни, за 50 лева, дали е знаел конституцията, законите? Вие като ходите на зъболекар знаете че ви боли зъб, по-вероятно е да не знаете диагнозата! Затова пиша тук!
И точно щото си мисля, че си знам правата се опитвам да дам гласност , така че и хората да не си заравят главата в пясъка, а да поведат война алчната администрация.
Искаха да ме глобят за изнесен стелаж с вестници облегнат на фасада на магазина ми в частна сграда, на ЧАСТНА земя, защото едва ли има сграда, на която 30 сантиметра пред сградата (дори вратите на магазините се отварят на 60 см навън!) да е общинска собственост, ДОРИ да е така (ама не е) НЕКВИ искат нещо- ДОКАЗВАТ ГО И ТОГАВА ИСКАТ 10лв! Няма закон забраняващ силажите !!! В една община са с Архитектурния отдел- отиват гнидите от столичния ин'секторат, взимат скиците и идват да ми кажат че е на тяхна земя! Тогава си дават предписание!!!
Искаха да подпиша нещо си, няма значение какво. Аз писах че не съм съгласна е НЕ се подписах, заради което не ми дадоха копие от "документа". Мисля, че за да не си правят труда да пишат нещо в "полеви условия", следващия път може изобщо да не идват ВЪТРЕ в частния ми магазин, а да си го пишат в по-луксозния им офис. И си мисля че бях и съм равностоен противник. Напоследък ми заобикалят магазина... а стелажа ВИНАГИ е сложен по обичайния начин- облегнат на фасадата!
- buba45
- Младши потребител
Инспектората ви е санкционирал съвсем правилно. Погледнах в Гугъл Стрийт вю и съм сигурен, че линията на имота минава по фасадата. Всеки сантиметър от тротоара си е общински. Вероятно и нямате разрешение за изнасяне на преместваеми търговски елементи извън обекта. Така че според мен не сте права да спорите с инспекторите. Можете да сте недоволна само по начина по който е наложена глобата.
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:Инспектората ви е санкционирал съвсем правилно. Погледнах в Гугъл Стрийт вю и съм сигурен, че линията на имота минава по фасадата. Всеки сантиметър от тротоара си е общински. Вероятно и нямате разрешение за изнасяне на премествами търговски елементи извън обекта. Така че според мен не сте права да спорите с инспекторите. Можете да сте недоволна само по начина по който е наложена глобата.
Трябваше да пиша за тая тема в кулинарния форум
ВРЪХ на некомпетентност! От хора които се борят за справедливост- е то за това сме и на това дередже!
СТОЛИЧНИЯ ИН'СЕКТОРАТ ИМА ЛИ ПРАВО ДА САНКЦИОНИРА хора, работещи в частни фирми, и техните собственици в частна собственост? АБСУРД! ДОРИ КАТО КРАДЦИ МОГА ДА ГИ ИЗГОНЯ ОТ МАГАЗИНА, ще си купя пушка за хлебарки !
Е СЯ РАЗБИРАМ, че Гугъл Стрийт вю показва граници на имот, даже кадастъра може да го махнем ЩО се хвърлиха толкова пари там, като не са знаели, че ще има Гугъл Стрийт вю
Искат да глобяват- ИДВАТ с доказателства, по някой бели държави чиновниците идват на място да узаконяват подобни неща (да не говорим, че с подобно нещо е абсурдно да се занимава КОЯТО И ДА Е АДМИНИСТРАЦИЯ!)! Администрацията ТРЯБВА ДА Е СЛУГА НА ГРАЖДАНИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ФИРМИТЕ, А ТУК Е ОБРАТНО!!! Някой тук толкова са наблегнали над учебниците в ИЗУЧАВАНЕТО на законите и КОНСТИТУЦИЯТА , че са станали късогледи !
Губя си времето тук!
Не мисля повече да посещавам форум, на клиентелисти- на недоказани адвокати (може да има и добри- на тях се извинявам, ама са за "цвят" в тоя форум). Ще се обърна към някой кулинарен форум .
ТУК продължавайте да се навеждате!!!
допълнение:
АБЕ НЯКЪДЕ ДА СТЕ ПРОЧЕЛИ ОТ МЕН, ЧЕ МИ Е НАЛОЖЕНА ГЛОБА??? КЪДЕ ГО ПИША ТОВА ?
- buba45
- Младши потребител
Първо можеше да си направите труда да прочетете какво пише под всеки мой пост. Не съм юрист. Но си правя труда да се запознавам с той-онуй от законите, наредбите и правилниците.
1. Столичния инспекторат има право да санкционира частни фирми, работещи в такива, както и граждани. Ако не вярвате - мога да паркирам колата си на тротоара пред входа на книжарницта ви и да видите кой ще дойде да ме глоби. Собственика на книжарницата също могат да глобят - примерно ако не сте изчистили тротоара отпред.
2. След като инспекторите се легитимират като такива (не ми се рови назад да видя дали са го направили) идеята да ги изгоните от търговския обект докато правят проверка ... не е добра.
3. Имам обща представа от улицата. Снимката от Гугъл просто ми трябваш да се убедя, че фасадата на обекта ви не е по някакъв начин навътре от линията на тротоара. Ако имота имаше някакъв двор пред магазина, там евентуално би могло да изнасяте някакви неща, но ако фасадата е на една линия с другите сгради то пред нея няма парче от частен имот. Но вие си знаете - вероятно сте показали кадстралната карта на инспекторите, в комплект с геодезическо заснемане а тези лоши чичковци не се се съгласили с документите.
4. Инспекторите имат прави да изискват документи във връзка с осъществяването на търговската дейност. Ваша грижа е да си ги набавите и да ги държите в обекта, или да ги предоставите в разумен срок. Щото в противен случай катаджията дет ме спира би трябвало да тича до моят дом, за да се увери че имам шофьорска книжка.
Във ваш интерес е да изисквате всичко в при проверката да се извършва съгласно закона. Кат не ви устройва как се извършва проверката - има си телефони на общината (дано пък това ви се намира записано някъде), звъните и питате кви са тия олигофрени и и защо се държат така. С полицаите вече ви казах какво е положението.
Лелей... как пък пусто на мен някой не дойде да ми иска 10 лева, а аз да не съм "настъпил мотиката" по някой параграф... луд ще го направя.
Ма няма лошо в идеята за кулинарния форум - там ще получите съчувствие. Тук се дават само съвети. Безплатни при това. Дали ще ги ползвате или не си е ваш избор.
А къде сте "настъпили мотиката" би трябвало да знаете по-добре от мен - аз не извършвам търговска дейност, но поради любознателност рова по разни наредби. Ето к'во пише в една от тях:
Да имате документи, доказващи съответствие на вашите съоръжения с изискванията на чл. 28а и 28б?
1. Столичния инспекторат има право да санкционира частни фирми, работещи в такива, както и граждани. Ако не вярвате - мога да паркирам колата си на тротоара пред входа на книжарницта ви и да видите кой ще дойде да ме глоби. Собственика на книжарницата също могат да глобят - примерно ако не сте изчистили тротоара отпред.
2. След като инспекторите се легитимират като такива (не ми се рови назад да видя дали са го направили) идеята да ги изгоните от търговския обект докато правят проверка ... не е добра.
3. Имам обща представа от улицата. Снимката от Гугъл просто ми трябваш да се убедя, че фасадата на обекта ви не е по някакъв начин навътре от линията на тротоара. Ако имота имаше някакъв двор пред магазина, там евентуално би могло да изнасяте някакви неща, но ако фасадата е на една линия с другите сгради то пред нея няма парче от частен имот. Но вие си знаете - вероятно сте показали кадстралната карта на инспекторите, в комплект с геодезическо заснемане а тези лоши чичковци не се се съгласили с документите.
4. Инспекторите имат прави да изискват документи във връзка с осъществяването на търговската дейност. Ваша грижа е да си ги набавите и да ги държите в обекта, или да ги предоставите в разумен срок. Щото в противен случай катаджията дет ме спира би трябвало да тича до моят дом, за да се увери че имам шофьорска книжка.
Във ваш интерес е да изисквате всичко в при проверката да се извършва съгласно закона. Кат не ви устройва как се извършва проверката - има си телефони на общината (дано пък това ви се намира записано някъде), звъните и питате кви са тия олигофрени и и защо се държат така. С полицаите вече ви казах какво е положението.
Лелей... как пък пусто на мен някой не дойде да ми иска 10 лева, а аз да не съм "настъпил мотиката" по някой параграф... луд ще го направя.
Ма няма лошо в идеята за кулинарния форум - там ще получите съчувствие. Тук се дават само съвети. Безплатни при това. Дали ще ги ползвате или не си е ваш избор.
А къде сте "настъпили мотиката" би трябвало да знаете по-добре от мен - аз не извършвам търговска дейност, но поради любознателност рова по разни наредби. Ето к'во пише в една от тях:
Наредба за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столичната община
...
Раздел ІІ
Ред и условия за ползване на място за разполагане на подвижни съоръжения пред стационарни обекти
Чл. 28 (1) Пред стационарни търговски обекти, върху терени общинска собственост могат да бъдат разполагани подвижни съоръжения, обслужващи извършваната в обекта търговска дейност.
(2) Подвижни съоръжения по смисъла на ал. 1 са:
...
3. щендери и стелажи за излагане на предлагани за продажба в търговския обект стоки;
Чл. 28а. Разполагането на подвижни съоръжения по чл. 28, ал. 2 се извършва въз основа на разрешение за ползване на място (по образец), издадено от кмета на района, на територията на който ще се извършва дейността.
Чл. 28б (1) За разполагане на подвижни съоръжения пред стационарни търговски обекти се изготвя индивидуална схема указваща заеманата площ, пространственото разположение, отстоянията от сгради и от регулационни имотни граници.
Да имате документи, доказващи съответствие на вашите съоръжения с изискванията на чл. 28а и 28б?
- TheOldMan
- Активен потребител
БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ
в кулинарния форум ще ми дадат по-добри!
Ваше наведено височество , извинявам се че не стигнах дотам- до толкова ми стигат силите на очите
Мисля, че не трябва да си правите толкова труд за некомпетентни отговори, макар и безплатни
От по неграмотните
по т1. Столичния ин'секторат може вкарва в наредбата и да глобява за превишена скорост, минаване на червен светофар и т.н. в СОФИЯ, все пак е С.И. Е няма как - в наредбата е!
по т2. Влизат в "голяма търговска верига", легитимират се, искат рекет примерно за рекламните брошури (ако го няма - слагат го в наредбата- НА МОМЕНТА!), дори може да го сложат да гледат и за запрашеността на въздуха ТАМ, нали е софийски
по т3. Показвам Гугъл Стрийт вю- там пише граници и т.н., мисля че се разбрахме, че кадастъра- ненужен е. А примера с катаджията е просто смешен, като мненията ви. Те (катаджиите) ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАКОН!
Явно за КАТ, СЪЩО няма да ви търся!
Тези лоши чичковци, вместо да ми дават предписание, да ми бяха узаконили 20-те квадратни сантиметра
с това идване за половината време и хора с които дойдоха, АКО е било нужно!
по т4.По търговската дейност, ако им напишат в наредбата и данъчни ревизии може да правят, дори на здравната каса (те също са в София) и на пътната агенция, примерно, що не и на съдебната власт, дори и прокуратурата да изискват всякви документи и т.н. ТЕ СА СТОЛИЧЕН ИН'СЕКТОРАТ. ТЕ СА ШЕФОВЕТЕ НА СОФИЯ!
Продължавайте да си ровите по разни разпоредби, да се навеждате!
Явно мотиката повече ви отива!
Явно такова е нивото на форума, или поне на темата ми!
След като доизкопам тая тема, моята тема спирам да пиша тук, и продължавам във форума с доста по-високо ниво- кулинарния.
TheOldMan написа:Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
Ваше наведено височество , извинявам се че не стигнах дотам- до толкова ми стигат силите на очите
Мисля, че не трябва да си правите толкова труд за некомпетентни отговори, макар и безплатни
От по неграмотните
по т1. Столичния ин'секторат може вкарва в наредбата и да глобява за превишена скорост, минаване на червен светофар и т.н. в СОФИЯ, все пак е С.И. Е няма как - в наредбата е!
по т2. Влизат в "голяма търговска верига", легитимират се, искат рекет примерно за рекламните брошури (ако го няма - слагат го в наредбата- НА МОМЕНТА!), дори може да го сложат да гледат и за запрашеността на въздуха ТАМ, нали е софийски
по т3. Показвам Гугъл Стрийт вю- там пише граници и т.н., мисля че се разбрахме, че кадастъра- ненужен е. А примера с катаджията е просто смешен, като мненията ви. Те (катаджиите) ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАКОН!
Явно за КАТ, СЪЩО няма да ви търся!
Тези лоши чичковци, вместо да ми дават предписание, да ми бяха узаконили 20-те квадратни сантиметра
с това идване за половината време и хора с които дойдоха, АКО е било нужно!
по т4.По търговската дейност, ако им напишат в наредбата и данъчни ревизии може да правят, дори на здравната каса (те също са в София) и на пътната агенция, примерно, що не и на съдебната власт, дори и прокуратурата да изискват всякви документи и т.н. ТЕ СА СТОЛИЧЕН ИН'СЕКТОРАТ. ТЕ СА ШЕФОВЕТЕ НА СОФИЯ!
Продължавайте да си ровите по разни разпоредби, да се навеждате!
Явно мотиката повече ви отива!
Явно такова е нивото на форума, или поне на темата ми!
След като доизкопам тая тема, моята тема спирам да пиша тук, и продължавам във форума с доста по-високо ниво- кулинарния.
- buba45
- Младши потребител
buba45 написа::lol: БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ
.....
Ми бон апети , тогава
advokat.k.krastev@gmail.com
- kdkrastev1234
- Потребител
абе тука няма ли модератори, това да не е портал за психотерапия?
- votpuska
- Потребител
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|