- Дата и час: 03 Дек 2024, 11:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Препродажба на билети
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Препродажба на билети
Здравеите, бих искал да попитам как стой въпросът с препродаването на билети на черно и какво предвижда закона в България
- prodaibilet
- Нов потребител
Re: Препродажба на билети
Ако обявите печалбата си от тази сделка в данъчното и платите съответните налози - нямате проблем
Не съм сигурен за това дали трябва да имате някаква фирма и касов апарат.
Не съм сигурен за това дали трябва да имате някаква фирма и касов апарат.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Напротив,има проблем.Това е търговска сделка с цел печалба,а не закупен 1 билен и на последния ден си хванал грип и си решил да го продадеш.Трябва да регистрираш дружество,отделно че си има куп разрешителни(пак зависи за какви билети става на въпрос?Билетчета за вход или за различни мероприятия?,понеже за последните ти не си оторизиран да ги продаваш.
Моят съвет е да се консултираш с адвокат,понеже нещата не са толкова прости и ми се струва рисковано да ходиш насляпо.
Моят съвет е да се консултираш с адвокат,понеже нещата не са толкова прости и ми се струва рисковано да ходиш насляпо.
- REPLAY
- Младши потребител
Явно не схвна намека ...
Човека изрично пише "на черно", ти го пращаш за разрешения.
Естествено че е незаконно, ако става въпрос за препродажба с цел печалба. Да приемем че билета е за концерт, ил иза фурболен мач. Изпълнителя/отбора иам сключен договор с някакъв мениджър, който единствен има право да определя цената и броя на билетите, както и това кой ще ги продава. Така че питащия могат да го "сурвакат: по който закон си поискат - търговски закон, закон за ДДС, закон за авторските права, всякакви наредби на общината за извършване на търговска дейност... каквото си избере.
Човека изрично пише "на черно", ти го пращаш за разрешения.
Естествено че е незаконно, ако става въпрос за препродажба с цел печалба. Да приемем че билета е за концерт, ил иза фурболен мач. Изпълнителя/отбора иам сключен договор с някакъв мениджър, който единствен има право да определя цената и броя на билетите, както и това кой ще ги продава. Така че питащия могат да го "сурвакат: по който закон си поискат - търговски закон, закон за ДДС, закон за авторските права, всякакви наредби на общината за извършване на търговска дейност... каквото си избере.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Здравейте, някой има ли представа за това как стоят нещата с препродаването на билети без печалба? Говорим за случаите в които билети се купуват масово и се препродават за същата цена. Това води ли се незаконно? Също така - каква е ситуацията, ако се пускат по-евтино от цената дадена на билета? Пак подчертавам, става дума за масово изкупуване и препродаване.
И още един въпрос: ако все пак билетите се продават с 3-4% по-скъпи, това води ли се незаконно? В някои държави оскъпяване с до 20% не е проблем и за това ми е интересно как стои въпроса в България.
Мерси предварително!
И още един въпрос: ако все пак билетите се продават с 3-4% по-скъпи, това води ли се незаконно? В някои държави оскъпяване с до 20% не е проблем и за това ми е интересно как стои въпроса в България.
Мерси предварително!
- randomrandom
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|