- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кучешки лай
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
39 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кучешки лай
В междублоковото ни пространство се намира къща с малко дворче.Тя беше определена за събаряне,като хората,живеещи в нея,бяха преместени другаде.След няколко години къщата не е съборена,а се нанесе от скоро човек,който не живее тук,а използва двора за отглеждане на две огромни,зли кучета-ротвайлири.Те са завързани на двора,който е ограден с паянтова мрежа.При минаване край него/отвсякъде са пътища/,кучетата надават неистов лай,като се спускат към оградата и опъват синджирите.А нощем лаят и вият непрекъснато.В блоковете наоколо е пълно с работещи и на смени и при всяко хлопване на врата или гараж,следва мощна порция лай.Трудно е да се спи нощем,страшно е да се минава по пътя.А по него минават и много майки с деца.Говорих със собственика на кучетата,споделих болката си,и толкоз-кучета са,затова лаят,ако бяха котки,щяха да мяукат!Това беше отговора му,като им носеше кофа,пълна със кокали.
Не зная към кого да се обърна за съдействие.Ако някой знае,моля да сподели,за което предварително благодаря.
Не зная към кого да се обърна за съдействие.Ако някой знае,моля да сподели,за което предварително благодаря.
- matrici
- Младши потребител
Re: Кучешки лай
matrici написа: Не зная към кого да се обърна за съдействие.Ако някой знае,моля да сподели,за което предварително благодаря.
Към някой химик , той знае каква хранителна добавка да им даде.
А иначе законово - кучешкият лай никъде не е опоменат като забранен, значи е разрешен. За нощна и обедна тишина - може би, ама по-скоро не.
А тези кучета пазят нещо или просто си ги гледа човека там?
- nikiboy
- Потребител
Нищо не пазят.Само ги гледа.Даже преди 1-2 месеца едното беше си скъсало синджира,излязло през незатворената врата и подгонило една булонка на съседка,че тя едвам я е оттървала.Идва тогава и полиция.Резултата-верига на вратата с катинар и май-толкова.
- matrici
- Младши потребител
Колкото и неприятно да е, ще ви се наложи да ги "нахраните" кучетата и ще си решите проблема. Аз също имам 2 ротвайлера, но са на вилата и не пречат на никой. Не може няколкостотин семейства да не могат да спят заради две кучета. Намерете си някой комшия да ги "почерпи" и проблемът е решен.
- nksuccess
- Потребител
Защо да е гадно?
Като нямаш друг избор...
Аз го писах по-горе - хранителната добавка е най-лесното решение. Ако искат "да му вдигнат жълт картон" , могат първо да напишат една бележка добре закачена, че ако не си махне кучетата ще изчезнат.
Като нямаш друг избор...
Аз го писах по-горе - хранителната добавка е най-лесното решение. Ако искат "да му вдигнат жълт картон" , могат първо да напишат една бележка добре закачена, че ако не си махне кучетата ще изчезнат.
- nikiboy
- Потребител
Ето до къде я докарахме в цивилизована , демократична , а защо не народнодемократична ,плямпалнопарламентарнарна, президентска и Б.Б. България. Дайте по сталински- има човек-има проблем, няма човек, няма проблем. Вярно,че е казано за човек. Но животът ни е преобладаващо кучешки, нравите -кажете.
Хайде сега за грозното. В апартаментите има малки деца. Нощем, а и денем плачат. Майките,бащите трополят отгоре докато бебетата отново заспят и ние също. Как да се справим. Викаме полиция!Общо събрание. Ако са наематели да си търсят другаде квартира, ако са собственици- за системно нарушаване тишината -глоби и всичко по ЗУЕС. Не бих препоръчал кучешкия приом с почерпване, то си е убийство. Ама то и почерпката и премахването на кучето си е убийство.
Във вилната зона имаме кучета в почти всички вили. Нощем почне ли едно да лае след малко се включват и другите. Нещо си говорят. А ми ли покрай вилата,кучето опъва синджира, лае и ако се откъсне ще те изяде. Правя забележка на виладжията, а той казва куче е . Минаваш, дразниш го ,затова реагира по своему. Не минавай, не го дразни и няма да лае.
Та така и за вашия човек, не минавайте оттам!не дразнете кучетата и ще е спокойно!
А иначе препоръчваните подходи са издържали практиката виж Сталин !
Хайде сега за грозното. В апартаментите има малки деца. Нощем, а и денем плачат. Майките,бащите трополят отгоре докато бебетата отново заспят и ние също. Как да се справим. Викаме полиция!Общо събрание. Ако са наематели да си търсят другаде квартира, ако са собственици- за системно нарушаване тишината -глоби и всичко по ЗУЕС. Не бих препоръчал кучешкия приом с почерпване, то си е убийство. Ама то и почерпката и премахването на кучето си е убийство.
Във вилната зона имаме кучета в почти всички вили. Нощем почне ли едно да лае след малко се включват и другите. Нещо си говорят. А ми ли покрай вилата,кучето опъва синджира, лае и ако се откъсне ще те изяде. Правя забележка на виладжията, а той казва куче е . Минаваш, дразниш го ,затова реагира по своему. Не минавай, не го дразни и няма да лае.
Та така и за вашия човек, не минавайте оттам!не дразнете кучетата и ще е спокойно!
А иначе препоръчваните подходи са издържали практиката виж Сталин !
- todorst
- Потребител
Много ми е любопитно ако близо до вас има такова/такива кучета, и имате малки деца, които не могат да спят, събуждат се нощем, после сутрин не искат да стават, училището им не върви и т.н., жена ви се нерви и се карате вкъщи... ама вие ще кажете - кучета, спокойно, тази порода живее до 14 годишна възраст, а ние повече
Що ли на много хора като им опре до д-то, тогава се сещат какво са имали предвид другите.
Що ли на много хора като им опре до д-то, тогава се сещат какво са имали предвид другите.
- nikiboy
- Потребител
Аз съм на мнение, че има повече закони и права в защита на кучетата отколкото в защита на хората... Не ме разбирай погрешно, аз не мразя животните, напротив харесвам ги обичам ги, радвам им се, но съм на мнение, че преди всичко са хората и всеки, който е решил да гледа куче, котка и т.н. животни в града, особено в столицата, трябва да си ги гледа в дома и да полага всички грижи както за животното/те, така и за опозване на реда, спокойствието и чистотата в блока и околоностите около него, в който живее. Не може да излезеш в градинката пред блока и на всяка крачка да настъпваш кучешки изпражнения, и да се пазиш от глутници кучета, а през ноща да не можеш да спиш така щото някой си селяндур е решил да отглежда пред блока кучета. Така, че и аз съм за "почерпване" на животинките с вкусно последно ястие, тъй като на когото и където да се жалвате за съжаление молбите Ви няма да бъдат чути.
- sonyay
- Нов потребител
Добре де, ама защо трябва сопата да играе срещу животното. Че вината за проблема не е в кучетата. Този с разума е стопанинът, той си отговаря!
Ако в блока сте сговорни и се съберете срещу този човек може и да стане нещо.
-
aron_davidov - Потребител
aron_davidov написа:Добре де, ама защо трябва сопата да играе срещу животното. Че вината за проблема не е в кучетата. Този с разума е стопанинът, той си отговаря!
Ти в кой блок си виждал сговорни хора?? Всеки чака другия, плюе по третия, но на събраниена входа мълчи като риба.
Кучетата не са виновни, аз също обичам животните, но в името на децата си ги гърмя !
- nikiboy
- Потребител
aron_davidov написа:Така е ... за жалост си прав. Прави ми впечатление, че този проблем по-често се среща в големите градове. Аз живея в един от така по-големите градове и за да сменим една крушка в блока минаваме през деветте кръга на ада - то не бяха викове, клюки, изливане на възможно най-приятните течности върху прането ни, абе всякакви простотии, които ама изобщо не прилягат на един зрял човек. Но виж, когато бях на гости в едно сравнително по-малко градче там пак беше блок, но си живяха като голямо семейство едва ли не. На стълбищното пространство хората си бяха сложили масичка , цветя ,ето ,например,някой беше окачил стари картини, които иначе биха събирали прах в мазата му. Бяха си сковали беседка на двора, на която редовно имаше някой с табла или просто на по чашка.
Та, искам да кажа, че има, има все още такива места където хората не са затворени и недружелюбни
В моя огромен град съв виждал същото.
Както казваш колко струва една боя? Колко трябва.... две баки и става друго. Всеки си пошпаклова малко вкъщи, после хвърля остатъка.. а пред входната му врата отлюспено... за 10 минути работа. Разбират се съседите, за една година без излишни разходи могат да си стегнат старото входче ( основно по-старите строени блокове ). Това с цветята и картините също съм го виждал.
Но това е, когато живеят хора. Ето примера с кучетата - пречат на поне 100 човека, но всеки си трае - ми съберете се един ден 20-30, изчакайте собственика и му кажете в прав текст - "кучетата ви пречат много, или видгнете плътна ограда да не виждат и лаят". Ако се направи на "тапа" вариант "Б" - "ще намерим начин кучетата да ги няма, пречат". Точка и довиждане.
- nikiboy
- Потребител
Не съм си купил тапи за уши,както предполагате,но не съм се и примирил с проблема все още.Изчаквах нарочно,за по-вече мнения и да намеря компромисен вариант.Е, очакванията ми не се оправдаха.Разбрах,че май няма начин чрез организация или институция да се разреши въпроса.В настоящия правен портал,в началото,има тема:"защита на животните".Аз съм възмутен от жестокостта спрямо животните.Но съм изненадан,че няма и тема:"за защита от хората,отглеждащи животни на места,където те пречат на други хора,като в моята тема." Все пак съм изразил предварително благодарност,към взелите отношение.Не бих извършил никога последна почерпка.Жестоко е!Доколкото за събиране на 20-30 човека и ултиматум-няма да реши проблема.Човека е самоуверен,надменен и зъл.Вероятно и с много пари.Малко съседи биха се съгласили да си мерят "капите"с него.А друг начин е ясно,че май няма...
- matrici
- Младши потребител
Напиши жалба до кметството с подписка на хората от блока, щом търсиш цивилизован начин на решаване на проблема. Ако пък не стане, колегите ти казаха доста ясно смятам.
Последна промяна niki35 на 30 Юли 2010, 23:36, променена общо 1 път
- niki35
- Младши потребител
matrici написа:Не съм си купил тапи за уши,както предполагате,но не съм се и примирил с проблема все още.Изчаквах нарочно,за по-вече мнения и да намеря компромисен вариант.Е, очакванията ми не се оправдаха.Разбрах,че май няма начин чрез организация или институция да се разреши въпроса.В настоящия правен портал,в началото,има тема:"защита на животните".Аз съм възмутен от жестокостта спрямо животните.Но съм изненадан,че няма и тема:"за защита от хората,отглеждащи животни на места,където те пречат на други хора,като в моята тема." Все пак съм изразил предварително благодарност,към взелите отношение.Не бих извършил никога последна почерпка.Жестоко е!Доколкото за събиране на 20-30 човека и ултиматум-няма да реши проблема.Човека е самоуверен,надменен и зъл.Вероятно и с много пари.Малко съседи биха се съгласили да си мерят "капите"с него.А друг начин е ясно,че май няма...
Значи остава само вариант 2:
Търпете.
Каквито и жалби и където и да пуснете, няма да бъдат уважени, а след 20-30 дни ще получите учтив отговор, който ще ви ядоса допълнително.
- nikiboy
- Потребител
Здравейте,моя проблем е сходен.Живея на втория етаж и под мен има куче-голямо,не му знам породата.При всеки шум то лае,а понякога и вие.Вчера сутринта за пореден път ме събуди с лаенето си в 4.30,тази нощ в 3 часа,после в 5 и сега вече аз Ви питам какво по дяволите да правя.Опитвах на няколко пъти с добро,с разговори,като исках от собствениците да го озаптяват и да не лае и вие поне от 22.00 до 6.00.Собствениците му са възрастна "дама" пенсионерка и сина й инвалид с психични отклонения.И двамата пият някакви хапечета и спят нон стоп,почти съм сигурна ,че те не го й чуват като лае "дрогирани" от лекарства,защото то си лае в 3 часа през нощта по 15 мин. и лая му кънти в затверените полупразни стаи и никой нищо не му казва....те спят.От жилището им се разнася неимоверна воня,когато те отворят някои прозорец,за да се проветрят /което не става често/,аз от горе затварям....и други съседи са им правили забележка,но ефекта е никакъв.Много обичам животните,но ми писна да хода на работа недоспала и то не защото съм купонясвала.....мислех да пиша жалба и да събера подписите на съседите,ама като четох горните постове нещо хич не съм обнадеждена.Моля Ви кажете ми законов ред,по които ще постигна нещо....ИСКАМ ДА СПЯ СПОКОИНО....
Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви предварително!
- liliangelov
- Нов потребител
Не изчетох подробно цялата тема, но четейки се сетих, че има практика по чл.109 от ЗС за подобни случаи... Спомням си, че четох решение, потвърдено и от Върховен съд, за един съсед, който имал кочини и отглеждал прасета пред сградата на ищците. Имало лоши миризми, неприятни звуци... И го осъдили - да преустанови да ги отглежда там и да премахне кочините...
Така че, дълъг и сложен вариант, но може да се използва и срещу собствениците на кучета, които пречат на собствениците да си упражняват правата на собственост и да си ползват апартаментите според предназначението им.
Така че, дълъг и сложен вариант, но може да се използва и срещу собствениците на кучета, които пречат на собствениците да си упражняват правата на собственост и да си ползват апартаментите според предназначението им.
- jiji2
- Потребител
39 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|