начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Съседът ми ме нападна с юмруци. Сега какво?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съседът ми ме нападна с юмруци. Сега какво?

Мнениеот frustrated_neighbor » 25 Апр 2022, 19:17

Preface: Настанил съм украински бежанци - майка с дете. Детето понякога вдига шум, както всяко друго дете. Съседът ми се е оплаквал от това, макар и да се е случвало преди 22:00.

Нямаше ме един месец, така че не знам какво се е случвало. Онази вечер излизам до магазина, съседът ми ме вижда, и без предупреждение започва да ме налага с юмруци в областта на лицето - без предупреждение. На улицата има улични камери (ако работят). Изкарах си медицинско за лека телесна повреда. Ходих в полицията и те казаха, че могат най-много да го смъмрят. Мога ли да го осъдя в районния съд? По принцип не искам да се въвличам в дълги дела, защото нямам време да се занимавам лично с това. Какви опции имам? От Варна съм.
frustrated_neighbor
Нов потребител

Re: Съседът ми ме нападна с юмруци. Сега какво?

Мнениеот userbg1 » 26 Апр 2022, 19:33

Здравейте, въз основа на така описаните от Вас факти смятам, че бихте имали право да предявите иск за непозволено увреждане по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите(ЗЗД). Но би трябвало да се консултирате с адвокат, за да защити интересите Ви по най-добрия начин.
userbg1
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ