начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Уважителна причина за НЕявяване на дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уважителна причина за НЕявяване на дело

Мнениеот bdimitrova » 14 Ное 2019, 00:34

Здравейте, през февруари месец след скандал между партньори, живеещи на семейни начала, мои приятели, избухва скандал и моята приятелка ме извика у тях за помощ. След като отидох, нейния приятел опря нож в тялото ми, с обидни и заплашителни думи. Адреса е посетен от полиция и случката описана. След няколко месеца прокуратурата повдига обвинение и има дело, за заплаха за убийство. Делото е на 14. 11. Водя се със пост травматично стресово разстройство и аз наистина не мога да видя този човек в съда .. Не съм готова за това. Та въпроса ми е, възможно ли е да не отида на делото, (нямам адвокат, защото при консултацията тя ми каза, че няма смисъл да идва в съда), каква причина съда ще уважи за не явяването ми.

Благодаря предварително!
bdimitrova
Нов потребител

Re: Уважителна причина за НЕявяване на дело

Мнениеот katerinakuch » 05 Дек 2019, 14:26

Ако сте получила призовка, е желателно да се явите на делото в съда. Може и с адвокат, ако се притеснявате сама. Ако съвсем не сте в състояние да се срещнете с този човек, то представате в съда документ за здравословното си състояние
katerinakuch
Активен потребител

Re: Уважителна причина за НЕявяване на дело

Мнениеот svegrigorov » 05 Дек 2019, 17:08

Ще се наложи да се явиш.
svegrigorov
Потребител

Назад към Взаимопомощ