Здравейте,
Преди няколко години връщахм места по провинцията, и на едно от тях има стълб 110kV типа на земята е нива, мисля, че по Параграф 4 от закона за енергетиката, мога да накарам ЧЕЗ, НЕК или електроразпредлителното дружество да ми го плати или даде под наем.
Някой запознат, ако даде мнение ще съм безкрайно благодарен, поздрави!
Поздрави
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ел. Стълб на частен имот.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
-
bebitor - Активен потребител
Re: Ел. Стълб на частен имот.
Благодарско за линка, но преди да пусна тема вече google-нах, мисля, че травопоста е по сериозна работа от ел. стълба, и включва различни закони, но не съм сигурен.
- esecont
- Младши потребител
Вече мина около половин година и bump-вам темичката, случайно ако се намери някой запознат =)
- esecont
- Младши потребител
Стълбът и електропровода са в сервитут (ограничено вещно право) по Закон. Имотът Ви е обременен с това ограничение. Нямате правата да получавате наем за него, или да задължите изместването му за сметка на собственика му (на електропровода).
Обосновката е на 2 страници, но най-общо: Закона за енергетиката и НАРЕДБА № 16 ОТ 9 ЮНИ 2004 Г. ЗА СЕРВИТУТИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОБЕКТИ.
Обосновката е на 2 страници, но най-общо: Закона за енергетиката и НАРЕДБА № 16 ОТ 9 ЮНИ 2004 Г. ЗА СЕРВИТУТИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОБЕКТИ.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Стълбът и електропровода са в сервитут (ограничено вещно право) по Закон. Имотът Ви е обременен с това ограничение. Нямате правата да получавате наем за него, или да задължите изместването му за сметка на собственика му (на електропровода).
Освен ако посочените разпоредби не са спазени и сервитутът току - виж възникнал от нищото...
- nk7702n
- Старши потребител
Григоров, и тук си с няколко гърди напред.
-
Melly - Старши потребител
Значи съм задължен да плащам данъци завинаги, върху имот с ограничени права, зареди частен бизнес на трето лице?
- esecont
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|