начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Приложение на мнозинството на съсобственици?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приложение на мнозинството на съсобственици?

Мнениеот doenitz » 19 Май 2016, 11:38

Здравейте,
моят казус е: след като почина съпруга ми, аз и двете ми деца (син и дъщеря) наследяваме имот, който е в съсобственост с общината. Подали сме тримата заявление за прекратяване на съсобствеността с общината, като изкупим делът на общината. Процедурата в общината се забави, но след година сме на финалната права и остава да си подпишем договорът на продажба, с който общината ни продава общинската част, след като платих цялата цена. Междувременно синът ми замина за чужбина да работи и не поддържаме вече контакт с него и не знаем къде се намира. Договорът от общината ще бъде с трима ни. Въпросъм ми е - можем ли ние с дъщеря ми да подпишем договора, като притежаваме повече от половината от общия имот и само нашите два подписа да направят договорът валиден? Като договорът ще прехвърли общинската част на трима ни и синът ми ще си остане съсобственик и неговата част ще се запази и увеличи. Благодаря предварително!
doenitz
Младши потребител

Re: Приложение на мнозинството на съсобственици?

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Май 2016, 08:40

Няма да стане, освен с някаква шмекерия, която обаче синът може да писне.
Вие си придобивате своето, неговото си остава, така следва да стане.
Ако прекалено дърпате дявола за опашката - ще се окаже недалновидно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот doenitz » 20 Май 2016, 21:08

Благодаря за бързият отговор. Аз нямам претенции към него, аз самата платих цялата цена и искам да остане за децата ми, няма ли как да подпиша договорът и всички да придобием общинската част?
Какво ще стане ако само аз и дъщеря ми го подпишем, няма да ни го приемат в Службата по вписванията ли?
doenitz
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Май 2016, 22:11

Той иска или не иска да придобие дела си.
В смисъл - няма интерес, опъва се и такива неща.
Ясно е, че не иска да подпише.
В Агенцията се отива с отработени документи - тоест - не с напън, а с тласък, с леко пробутване.
Бе подредете си нещата и ги обмислете. Не ми се вярва синът да е излишен. Той защо не направи едно пълномощно нещо.
Добре, ясно - не знам какво. Моето мнение е да се бута през общината-пък докъдето стигне. Но с половин уста да се спомене нещо по въпроса. Има сигурно шмекерии, ама не знам точно какво.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот doenitz » 21 Май 2016, 15:39

Заедно с него пуснахме заявлението за прекратяване на съсобствеността, но после се скарахме за други неща, който нямат общо с това, той замина за чужбина и сега не се обажда, не знаем със сигурност къде е. Иначе с шмекерия ако го направим, може да оплескаме всичко, аз се чудя няма ли законен начин?
doenitz
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ