начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Нотариална такса

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотариална такса

Мнениеот kavkaz » 07 Мар 2016, 15:54

Здравейте,

Като купувач ще сключа договор за продажба на МПС. Условието за плащане е 50 % при сключване на договора пред нотариуса, доставка на МПС - до 30 дни след сключването, със заплащане на останалите 50 % тогава.

Въпросът ми е: нотариалната такса, която ще заплатя при сключването на договора, върху цялата сума на МПС ли ще бъде, или на реално заплатената от мен 50 % от сумата?

Предварително Ви благодаря.
kavkaz
Младши потребител

Re: Нотариална такса

Мнениеот katerinakuch » 07 Мар 2016, 22:57

Това ще го определи нотариусът.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот possitiv3 » 08 Мар 2016, 00:29

kavkaz написа:Здравейте,

Като купувач ще сключа договор за продажба на МПС. Условието за плащане е 50 % при сключване на договора пред нотариуса, доставка на МПС - до 30 дни след сключването, със заплащане на останалите 50 % тогава.

Въпросът ми е: нотариалната такса, която ще заплатя при сключването на договора, върху цялата сума на МПС ли ще бъде, или на реално заплатената от мен 50 % от сумата?

Предварително Ви благодаря.

Здравейте, нотариусът ще събере нотариалната такса върху целия материален интерес по договора.

katerinakuch написа:Това ще го определи нотариусът.
- гръмни се с такива отговори !!!!!!!! :evil:
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Мнениеот kavkaz » 08 Мар 2016, 11:17

possitiv3, благодаря Ви сърдечно за бързия отговор на моето запитване.
Пожелавам Ви слънчев ден.
kavkaz
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ