Здравейте,
Накратко въпросът ми:
След съответните съдебни "неволи" се стига до вземане на дължимо от дружество (ЕООД)
ЕООД-то е прекратено и от един месец е назначен ликвидатор. Добре е, че ликвидаторът не е досегашния собственик - управител. Но преди това, в рамките на 23 месеца от страна на ДСИ почти не са извършвани действия, които да допринесат до реално вземане на дължимото. При устна размяна на информация ДСИ казва, че не може да се пипа капиталът, тъй като бил лична собственост на собственика на дружеството ?!? (аз лично, категорично не мога да се съглася с тези твърдения.) Но, както и да е!
Та, през Януари - следващата година изтича 2-годишния срок по чл. 433, ал.1, т.8 от ГПК.
Отново при устен разговор, ДСИ казва; "Ми, сезирайте ме писмено!"
Въпросите:
Да се "сезира" ли, както казва ДСИ, писмено, или да се чака покана от ликвидаторът за получаване на вземането?
- Дата и час: 04 Дек 2024, 03:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вземане: към ликвидатор или съдебен изпълнител?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Вземане: към ликвидатор или съдебен изпълнител?
Да се сезира, разбира се.
Мине ли преклузията, ще хванете на ликвидатора шушоните.
Ще ви възрази и ще бъде прав.
Мине ли преклузията, ще хванете на ликвидатора шушоните.
Ще ви възрази и ще бъде прав.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|