начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ И СЪВЕТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ И СЪВЕТ

Мнениеот vasilevnikolay » 03 Окт 2015, 00:09

РАБОТЯ И ЖИВЕЯ В АНГЛИЯ ОТ МЕС. ЯНУАРИ 2012г. ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ТОВА,( МЕС. НОЕМВРИ 2011г.) НА ПЪТ ЗА ГРАНИЦАТА МИ НАПРАВИХА АКТ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ (20 км.)КАТО МИ ВЗЕМАХА И КОНТРОЛНИЯ ТАЛОН.
МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2014 г.СЕ ПРИБРАХ В БЪЛГАРИЯ И ОТ КАТ СИ ВЗЕХ КОНТРОЛНИЯ ТАЛОН.АКТА НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ ЗАЩОТО НЕ СЪМ БИЛ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ В БЪЛГАРИЯ. А И ЗНАМ ЧЕ, ДАВНОСТНИЯ СРОК Е 2 год.TОГАВА В КАТ ПРОСТО НЯМАХ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ,ОБЯСНИХ ИМ СЛУЧАЯ,ПОКАЗАХ ИМ АКТА,ТЕ СИ НАПРАВИХА СПРАВКА И МИ ВЪРНАХА ТАЛОНА.
ДОТУК ДОБРЕ, ДА АМА НЕ... ТАЗИ ГОДИНА МЕСЕЦ ЮЛИ 2015 ОТНОВО СЕ ПРИБРАХ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СИ ИСКАРАМ НОВ ПАСПОРТ И НОВА "ШОФЙОРСКА КНИЖКА".И НА ДВАТА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТА ИМ БЕШЕ ИСТЕКЪЛ СРОКА.ПРИ ПОЛУЧАВАНЕТО НА ДОКУМЕНТИТЕ В РПУ НА МВР МИ КАЗАХА ЧЕ ПАСПОРТА Е ПРИСТИГНАЛ А КНИЖКАТА НЕ,/ЦИТ/"НАВЯРНО ПОРАДИ КУРИЕРСКИ НЕУРЕДИЦИ".КАЗАХА МИ ДА ДОЙДА ОТНОВО В ПОНЕДЕЛНИК СЛЕД ОБЕД.
БЕЩЕ ПЕТЪК, А ОБРАТНИЯ МИ ПОЛЕТ БЕЩЕ НА СЛЕДВАШИЯ ДЕН СУТРИНТА.СЛУЖИТЕЛКАТА СЕ ОБАДИ В КАТ,И МИ КАЗА ЧЕ МОГА И ОТ ТАМ ДА Я ВЗЕМА, С РАЗРЕЩЕНИЕТО НА ЩЕФА НА ОТДЕЛА,НО СЪС ЗАБЕЛЕЖКА ЧЕ ТОВА ШЯЛО ДА БЪДЕ ПРЕЦЕДЕНТ,НЯМАЛИ ТАКАВА ПРАКТИКА, ДОКУМЕНТИТЕ ТРЯБВАЛО ДА ПЪТУВАТ ПО СЛУЖЕБЕН РЕД. ОТИДОХ В КАТ,ИЗВАДИХА ОТ ЕДИН ПЛИК НОВАТА МИ КНИЖКА С НОВИЯ КОНТРОЛЕН ТАЛОН, НО...НЕ МИ Я ДАДОХА.КАЗАХА ЧЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯ АКТА ОТ МЕС.НОЕМВРИ 2011г. (ТОГАВА НАУЧИХ ЧЕ Е 220 лв.) И ВСИЧКО ШЯЛО ДА БЪДЕ НАРЕД. НА ВЪПРОСА МИ, ЗАЩО ТОГАВА МЕС. СЕПТЕМВРИ 2014 г. СА МИ ВЪРНАЛИ КОНТРОЛНИЯ ТАЛОН, ОТНЕТ МИ ПРИ СЪСТАВЯНЕТО НА АКТА ПРЕЗ 2011г. НИЩО НЕ МИ ОТГОВОРИХА.ОБЯСНИХ ИМ ЧЕ НЕ МИ Е ВРЪЧВАНО НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ,ЧЕ НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ НИКАКВО ИЗВЕСТИЕ ЗА НЯКАКВО ПРОИЗВОДСТВО ДОРИ И ОТ НАП. ТОВА Е, БЕШЕ САМИЯ КРАЙ НА РАБОТНИЯ ДЕН И НЕ УСПЯХ НИТО ДА ПЛАТЯ, НИТО ДА СИ ВЗЕМА ГОТОВОТО СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ.НА ДРУГИЯ ДЕН СИ ЗАМИНАХ ЗА АНГЛИЯ СЪС СТАРАТА КНИЖКА И СТАРИЯ ТАЛОН.СЛЕД
ТРИ ДЕНА СЕ ПРИБИРАМ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ. МНОГО МОЛЯ ЗА ЮРИДИЧЕСКИ СЪВЕТ ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ.КАКВИ МИ СА ПРАВАТА,ИМАЛИ ДАВНОСТНИ СРОКОВЕ,И Т.Н. МНОГО ПОДРДБНО ОБЯСНИХ ЦЕЛИЯ СЛУЧАЙ, И ЩЕ БЪДА БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЕН ЗА СЪВЕТ. С УВАЖЕНИЕ: НИКОЛАЙ.
vasilevnikolay
Нов потребител

Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ И СЪВЕТ

Мнениеот Melly » 03 Окт 2015, 01:59

Николай,
Активирай личните си съобщения.
Просто някой колега трябва да те придружи до КАТ. Той/тя знае какво да направи. В твоя случай, ако наистина хронологията на събитията са представени коректно, служителите от КАТ нямат правно основание да те мотаят - казано на разговорен език.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот wladi » 15 Окт 2015, 01:27

Защо решихте, че акта Ви е погасен по давност ?,
Води ли се задължението по това НП (220 лв) по личната Ви партида в НАП?
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот borovinka » 15 Окт 2015, 10:01

Щом не ви е връчено НП, давността не е започнала да тече.
Започва от момента на връчването.

И отделно от това, е ли възможно да ви е връчено по служебен ред - търсили са ви на адреса, намерили са роднина, на който са го връчили със задължение да предаде или ви е било залепено съобщение?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ