Здравейте,
получих призовка и в съда ми връчиха Заповед за изпълнение на парично задължение относно кредитна карта, която не съм плащал вече година.
Сумата е 940 евро + 40 евро лихви и около 400 адвокатски разходи. Пише, че имам две седмици да платя.
Можете ли да ме ориентирате чрез това нещо вече осъден ли се водя? Или ако до тези две седмици не разплатя тогава мога да се считам за осъден. Също така трябва ли да се притеснявам, че в който и да е случай (дали платя или не) може да се отрази на Свидетелство за съдимост ако се наложи да ми издадат за бъдеще и там пише Осъждан?
В документа пише, че на еди си коя дата е проведено закрито разпоредително заседания по ч.гр. дело номер....
Тези адвокатски разноски от 400 лв дължа ли ги на този етап ако се разплатя о две седмици или евентуално след това ако се започне дело.
И последно ако не платя въпросната сума... За момента всичко е около 2500 лв грубо какво може да се случи, тъй като имам апартамент на мое име ( друго нямам), той може ли да бъде засегнат. В момента и не работя и нямам доходи, евентуално ако започна това ще повлияели като запор на заплата и прочие...
- Дата и час: 03 Дек 2024, 11:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заповед за изпълнение на парично задължение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заповед за изпълнение на парично задължение
Ако не платиш ще ти сложат гривна на крака докато платиш и ще се водиш домашен арест!
Къде ги продават такива длъжници? Аз само на катили попадам!
Няма да те осъдят, а ще издадат изпълнителен лист срещу теб, след което ще заведат изпълнително дело при съдия-изпълнител или бирник, както му викате. Той ще си пише още 300-400 лв. разноски + о 500 лв. за банката, та задължението ще скочи общо на около 3500 лв. и плащаш както можеш.
Адвокатските трябва да са 300 лв., но вероятно в тези 400 лв. влиза и държавната такса от 40 лв.
Това е общо взето.
Къде ги продават такива длъжници? Аз само на катили попадам!
Няма да те осъдят, а ще издадат изпълнителен лист срещу теб, след което ще заведат изпълнително дело при съдия-изпълнител или бирник, както му викате. Той ще си пише още 300-400 лв. разноски + о 500 лв. за банката, та задължението ще скочи общо на около 3500 лв. и плащаш както можеш.
Адвокатските трябва да са 300 лв., но вероятно в тези 400 лв. влиза и държавната такса от 40 лв.
Това е общо взето.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа: + о 500 лв. за банката, та задължението ще скочи общо на около 3500 лв. и плащаш както можеш.
E тая банка чак пък 500 на какво отгоре? Що за такса е това?
Към питащия: за апартамента не се притеснявайте, щом е единствен не могат да го барнат. Вижте дали нямате по наследство дял в някоя селска къща (примерно) щото тогава успешно могат да ви изселят. Ако смятате да започвате работа (в България, в близко време) по-евтино ще ви излезе да си смените името
- commodoro
- Потребител
Нямам участие в друг имот по наследство или друг начин . Всичко от починали роднини е прехвърлено изцяло на други лица преди да починат или вече е продадено. Родителите ми са живи, те имат наследство на имот от техните родители. Моят апартамет ми е прехвърлен с покупко продажба. Не разбрах само ако бъда осъден ако не платя ще се водя ли и осъден в свидетелството за съдимост? И ако ме осъдят и се стигне до съдия изпълнител или частен съдия и т.н. кога трябва да платя, когато мога или ще ме търсят да изнесат нещо...?
А за апартамента това, че не могат да го пипнат, предвид че е единствен, има ли значение от дължимата сума или по закон е така... Защото доста често чувам за хора останали на улицата след проблеми с кредити...
А за апартамента това, че не могат да го пипнат, предвид че е единствен, има ли значение от дължимата сума или по закон е така... Защото доста често чувам за хора останали на улицата след проблеми с кредити...
- ikunev
- Нов потребител
Не си губи времето тук, ами върви при адвокат.
В свидетелството за съдимост се отразяват само осъждания за криминални престъпления по НК, а не по граждански дела.
След като имота е ипотекиран и служи за обезпечаване на кредита, ще бъде изнесен на публична продан и продаден, независимо от това че е единствено жилище. Правилото за "единствео жилище" важи само в случаите, когато върху имота няма ипотека обезпечаваща кредита.
Нямаш много време. Мое даже времето да ти е изтекло, докато чакаш някой тук да ти отговори.
В свидетелството за съдимост се отразяват само осъждания за криминални престъпления по НК, а не по граждански дела.
След като имота е ипотекиран и служи за обезпечаване на кредита, ще бъде изнесен на публична продан и продаден, независимо от това че е единствено жилище. Правилото за "единствео жилище" важи само в случаите, когато върху имота няма ипотека обезпечаваща кредита.
Нямаш много време. Мое даже времето да ти е изтекло, докато чакаш някой тук да ти отговори.
- neutralen
- Активен потребител
Аз не виждам в поста да пише за учредена ипотека върху имота. Дори не става дума за кредит, а за кредитна карта.
- fbr65
- Потребител
То и аз не виждам такова нещо, но виждам, че човека е тотално неориентиран, може да има и кредит с ипотека и по добре е да отиде при адвокат, вместо да си губи времето тука.
- neutralen
- Активен потребител
Кой учредява ипотека за 1000 лв кредит?!?
- commodoro
- Потребител
Не, нямам ипотека. Имам кредит към банка, но той е потребителски а не с ипотека. Там закъснявам с две вноски, но това е защото останах без работа сега и ми е трудно, борсата мина и така... Притесняваме единствено за това, че не мога в тези две седмици да се издължа, сумата не е огромна, но все пак ми е трудно, от това са ми притесненията какви ще са последствията при мен. Аз не отказвам да платя. Един ден като си стъпя на краката ще събера пари и ще се издължа... Но това ще ми отнеме време. А докато това стане....
П.с. към банковия кредит имам и кредитна кар и овърдрафт... Ако това има значение...
П.с. към банковия кредит имам и кредитна кар и овърдрафт... Ако това има значение...
- ikunev
- Нов потребител
Сигурен ли си че потребителския кредит не е с ипотека. На каква стойност е този кредит и как е обезпечен - има ли някакъв залог, или с поръчители.
- neutralen
- Активен потребител
15 000 лв е кредита, първо беше 10, но след това добавихме още 5, води се като втори.
Сигурен съм, че не е ипотека. Тогава имаха промоция без поръчители а и аз ползвах преференция заради това, че работех в голяма компания с нисък риск а и самата компания беше включена в списък с фирми за преференция на банката а и бях с висок доход...
За апартамента разбрах, но могат ли да пратят съдия изпълнител да ми описва имущество, за да покрие разходите от дължимото. Било то по въпроса с кредитнсата карта или кредита?
Сигурен съм, че не е ипотека. Тогава имаха промоция без поръчители а и аз ползвах преференция заради това, че работех в голяма компания с нисък риск а и самата компания беше включена в списък с фирми за преференция на банката а и бях с висок доход...
За апартамента разбрах, но могат ли да пратят съдия изпълнител да ми описва имущество, за да покрие разходите от дължимото. Било то по въпроса с кредитнсата карта или кредита?
- ikunev
- Нов потребител
Когато не може да платиш е безсмислено да мислиш какво ще стане - ще те осъдят за дължимите суми и разноски. Положителното е, че апартамента е несеквистируем и има шансове да не ти го вземат. Отделно след делото лихвения процент става 10.2% и е много по-малък от този с който те дерат сега. Като имаш работа ще ти одържат, като нямаш - здраве.
- ivanov_p
- Активен потребител
ikunev написа:15 000 лв е кредита, първо беше 10, но след това добавихме още 5, води се като втори.
Отивай при адвокат, както вече ти е казано. Най вероятно сега само тестват реакцията ти и след това ще продължат с нови заповедни и изпълнителни дела. Щом заповедта не е по чл 417, а по чл. 410 от ГПК, вероятно имат някакъв процесуален пропуск и се опитват да го стабилизират.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|