начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

спешно доставчик на интернет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно доставчик на интернет

Мнениеот kostahov » 17 Сеп 2015, 06:29

Много моля, да ми дадете съвет, какво да правя в следния случай. От две години получавам интернет на цена, която беше промоционално. Условието при подписване на договора, беше да плащам в продължение на две години, след което договора става безсрочен. От известно време доставчика, изпраща съобщения, че договорите трябва да се подновят, тъй като параметрите на доставяния интернет ще бъдат подобрени и съответно цената е по-висока. Всичко това не ме устройва и искам да продължи доставката на интернет при старите условия, какво мога да направя да защитя правата си? Ако има нещо не ясно моля готов съм да поясня. Благодаря предварително за отговорите!
kostahov
Младши потребител

Re: спешно доставчик на интернет

Мнениеот kdkrastev1234 » 17 Сеп 2015, 06:41

Не правете нищо.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот kostahov » 17 Сеп 2015, 08:49

Но предупреждението на доставчика е, че след първи октомври тази година ще бъде прекратен договора, без никакви задължения за двете страни, тогава ще ми спрат интернета, а той ми е жизнено необходим, от друга страна нямам възможност да плащам по-скъпо въпреки екстрите, 4G и т.н. В момента тази скорост на доставка ме устройва.
kostahov
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 17 Сеп 2015, 09:58

Няма как да ги заставите да продължат да ви продават услугата на същата цена. Трансформирането на договора от срочен в безсрочен не означава, че той става безкраен. Доставчикът има право да го прекрати с предизвестие, което и прави. Ако ви устройват новите условия се съгласявате с тях, а ако не - отказвате и прекратявате отношенията си.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот fbr65 » 17 Сеп 2015, 12:35

kostahov написа:Но предупреждението на доставчика е, че след първи октомври тази година ще бъде прекратен договора,
Влизам в бас, че няма да ви бъде прекратен интернета, ако продължавате да си плащате.
fbr65
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 17 Сеп 2015, 14:33

Проблема е че от няколко години сички се изхитриха и обявяват примерно "2 годишна отстъпка от цената при подписване на 2 годишен договор." Така примерно имаш 2 години интернет за 10 лв/месец, но след изтичането им може да се окаже че ще трябва да плащаш за същата услуга друга цена, която може да е и 50 лв/месец.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 17 Сеп 2015, 20:55

Така е, но това трябва да го пише в изтичащия договор, за което kostahov не споменава.
fbr65
Потребител

Назад към Взаимопомощ