начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Топлофикация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Топлофикация

Мнениеот sisi19 » 18 Юни 2015, 15:12

Имам дело с Топлофикация, като същата в ИМ твърди, че имаме облигационни отношения и на основание чл. 153 от ЗЕ си дири парите за сградна инсталация. Като доказателство за това представя договори сключени между етажната собственост и Топлофикация, партиден номер и прочее.
Да, НО в така представените доказателства моето име и подпис никъде не фигурира тъй като жилището ми е закупено много след това. Освен това, договорите подписани с Топлофикация са подписани от не легитимно лице, което следва да се избере от решение на ОС на етажните собственици във входа. И третото нещо което е, за искания от тях период за който са завели делото (т.е от 2011 до 31.12.2014), не представя никакви доказателства, ДОРИ нямат и договори.

Въпроса ми е следният. При условие, че договорите с тях са подписани от не легитимно лице, както и за визирания период няма въобще такива, то това поражда ли наличие на облигационни отношения с мен, или въобще с етажната собственост.
sisi19
Потребител

Назад към Взаимопомощ