начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Могат ли да ме съдят ако съм подал жалба до Общината

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Могат ли да ме съдят ако съм подал жалба до Общината

Мнениеот sttekata » 16 Юни 2015, 09:38

Здравейте,

преди 1 година купиха магазин под нас, след това взеха да къртят и изнасят какво ли не от вътре - не мога да кажа дали колони, стени и т.н. факт е , че къртиха от сграда , която е етажна собственост.
Другия проблем беше, че монтираха решетка стърчаща около 60см при пътека 1,0-1,2м, т.е. свиха пътеката и дете си удари главата защото е ниска.

След проверки преправиха решетката и я прибраха към фасадата, като казаха , че всъщност монтажната фирма я била направила така , те не са я искали така...
Сега ми заявяват, че щели да ме съдят за подадените жалби до общината за въпросното преустройство и решетка.
Факт е , че при промяна на статута от магазин на жилищно те не са поискали подписи от никой живущ.
Факт е че беше голям френски прозорец, те го зазидаха наполовина и сложиха нормален (промениха визията на фасадата). Ние проект не сме виждали.
И сега ми казват ще те съдим...

Може ли да се случи това и има ли логика в цялото това нещо???
sttekata
Нов потребител

Re: Могат ли да ме съдят ако съм подал жалба до Общината

Мнениеот REVOLUTION » 16 Юни 2015, 10:22

Принципно могат да те съдят, никой не може да им го забрани, въпреки че не става ясно за какво?
Ако обаче обстоятелствата, който си описал в жалбата са верни, няма от какво да се притесняваш, ще загубят делото и ще ти платят всички разноски, който си направил за защитата си.
Осигури си свидетели от блока, който също са възприели фактите, който си изложил в жалбата и ги уведоми и помоли, в случай на нужда да свидетелстват.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sttekata » 16 Юни 2015, 10:49

Благодаря Ви за отговора, но аз не мога да проумея за какво ще ме съдят, като аз се жаля на общината не на тях и всяко постановление или препоръка от общината е тяхно решение, те не трябва ли да си съдят тях, т.е. да обжалват решението им...

То по тази логика аз мога да кажа, че ми е извадил нож и ме е гонил пред блока да ме наръга...
и мога да заведа дело без никакви обосновки.
Не трябва ли прокурора/съдията да разреши да се заведе дело спрямо изложените факти, т.е. ако са налице престъпни деяния и от кога една жалба към община са подсъдими, то по тази логика никой няма да
смее да подаде сигнал/жалба за съмнителни неща.
Другото, което е жената ми казва, че от общината са и дали всички жалби, като тя е видяла от кого са и какво е писано в тях - имат ли право да и ги предоставят на нея???
sttekata
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Юни 2015, 11:28

sttekata каза:
То по тази логика аз мога да кажа, че ми е извадил нож и ме е гонил пред блока да ме наръга...
и мога да заведа дело без никакви обосновки.

Това Ви е обосновката-еди кой се ми извади нож и ме гони пред блока да ме наръга........
Ако пуснете такъв сигнал ще се образува проверка задължително.Имате право и няма нужда да представяте предварително доказателства.Ако лъжете обаче , ще си понесете отговорността.

Не смесвайте "той ме съди" с "той ме съди основателно".Дали е основателно ще се произнесе компетентния орган на база събраните доказателтва.Ако е неоснователно "съденето" този , който го е възбудил носи отговорност-било наказателно, било гражданска плюс разноските.
Не може да компетентния орган да се произнася дали едно искане за защита е съмнително или основателно преди да събере информация съобразно предвидения ред в законите.
За какво точно ще Ви съдят , тоест каква е претенцията на съседите Ви не може да се гадае.
Общината не може да крие жалбите и сигналите, тъй като лицето срещу , което са отправени има право да се защити, включително и ако в тях се съдържат неверни обстоятелства.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sttekata » 16 Юни 2015, 11:37

Добре, а при условие, че жалбата до общината е била пусната без подпис и по е-майл как ще докажат, че от мен.
Също това се е случило преди 1 година - няма ли давност?
sttekata
Нов потребител

Мнениеот lakavitsa » 16 Юни 2015, 20:22

sttekata, пускали ли сте друг път жалба до общината, с имейл ще се криете ли. А при жалба на хартиен носител нали ще Ви попитат, ако не Ви познават, за името, лична карта евентуално и т.н. Егати жалбата, ако е без име - пък дори и без подпис, но ще Ви помолят да се подпишете. Иначе е нагласена работа.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот doc03 » 17 Юни 2015, 00:21

sttekata написа:....преди 1 година купиха магазин под нас ...

Този ли факт сам по себе си Ви пречи, или преустройството, срещу което се жалите, а сам не знаете какво е преустроено?

sttekata написа:Сега ми заявяват, че щели да ме съдят за подадените жалби до общината за въпросното преустройство и решетка.

То, съденето, е същото, като Вашите жалби до общината. Дори е малко по-лесно.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ