начало

Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България

Смяна на адвокат - спешно !!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на адвокат - спешно !!!

Мнениеот geri4kato » 06 Юни 2015, 04:28

Здравейте ,
Имам нужда от съвет и помощ! Живея в чужбина с дъщеричката ми , която е на 4 годинки. Бащата е осъден 2010 да плаща издръжка в размер на 150 лв. , която никога не е плащал. Наех и упълномощих адвокатка , която ме посъветва да пусне изпълнителен лист , за дс изиска дължимото . Бащата е дал няколко пъти съгласие малката да пътува , но след направен запор на заплатата , беше подписал в гранична полиция , детето да не напуска държавата. В момента сне си в България с малката и след разговори с баща й отидохме в гранична полиция и той си отхвърли молбата. Адвокатката ми ме посъветва да изготвим споразумение , което да има опция , ако още веднъж , бащата подпише забрана на малката да напуска България , да плати голямо обещетение. Като вариант ми хареса ! Бащата вече 3-ти месец има запор на заплатата , който отива при чси. От седмици вече се опитвам да се свържа с адвокатката да изготви това споразумение , но новото мнение и решение й е , когато заминем отново, да се обади и да вдигне запора. Бяхме се разбрали да й платя 250 лв , за да задвижи събирането и още 250 лв. Когато получа част от паричките . Дължимата издръжка за всички години е 11 000лв. Преди 2 дни бащата на малката се обади да ми каже , че се е виждал с нея ( а на мен нито ми вдига тел., нито ми връща обаждането ) и му е говорила , че й дължа пари и, че съм много несериозна. Моля Ви , дайте ми съвет , как да процедирам за на пред? Обидена съм от факта , че като моя адвокатка тя не ме е защитила , а на против, че ме е злепоставила! Нито споразумението изготви , нито получих паричките , които са удържани в чси , нито мога да говоря с тази жена за последващи действия . Дължимите 250 лв . Звънях няколко пъти да й дам , за да може всичко да приключи вече , но уви- отново не се видяхме! Бихте ли ме посъветвали имам ли възможност да в сменя ? Не съм доволна въобще от работата й и съм много обидена от тези нейни думи ! Имам толкова въпроси които искам да й задам ... Но остават загадка , а времето ме притиска !!! Бихте ли ми казали каква е процедурата за смяна на адвокат , как да си искам да ми върне парите , щом няма да ме защитава ! Как да направим така , че запора на заплатата да падне , да започне изплащането на дължимата издръжка и да изготвим споразумение , че ако я спре пак , да плати голямо обещетение ? Той Р съгласен малката да живее и учи в чужбина, както и се съгласи да си плаща вече издръжката , подписа вече в гранична полиция , че отхвърля молбата , но моли да вдигнем запора .... Моля Ви дайте ми съвет какво да правя и то бързо, защото скоро трябва да се прибираме и малката тръгва 1 клас !!! Благодаря Ви предварително !
geri4kato
Нов потребител

Re: Смяна на адвокат - спешно !!!

Мнениеот doc03 » 06 Юни 2015, 11:25

geri4kato написа:...Адвокатката ми ме посъветва да изготвим споразумение , което да има опция , ако още веднъж , бащата подпише забрана на малката да напуска България , да плати голямо обещетение. Като вариант ми хареса !

Няма такова нещо!

geri4kato написа:Бащата вече 3-ти месец има запор на заплатата , който отива при чси. От седмици вече се опитвам да се свържа с адвокатката да изготви това споразумение , но новото мнение и решение й е , когато заминем отново, да се обади и да вдигне запора.

Как да се "обади" ? :roll:

geri4kato написа:Нито споразумението изготви , нито получих паричките , които са удържани в чси , нито мога да говоря с тази жена за последващи действия .

Първото е глупост. Чия банкова сметка е подадена при ЧСИ за превеждане на сумите? Ходихте ли при ЧСИ?

geri4kato написа:Дължимите 250 лв . Звънях няколко пъти да й дам , за да може всичко да приключи вече , но уви- отново не се видяхме! Бихте ли ме посъветвали имам ли възможност да в сменя ? Не съм доволна въобще от работата й и съм много обидена от тези нейни думи ! Имам толкова въпроси които искам да й задам ... Но остават загадка , а времето ме притиска !!! Бихте ли ми казали каква е процедурата за смяна на адвокат , как да си искам да ми върне парите , щом няма да ме защитава ! Как да направим така , че запора на заплатата да падне , да започне изплащането на дължимата издръжка и да изготвим споразумение , че ако я спре пак , да плати голямо обещетение ?

Щом има изпълнително дело, значи нещо е свършила, и сумата по хонорара ми се вижда просто скромна. Така че - няма да Ви връща пари. Останалите неща са някак лишени от смисъл (ако изобщо са така), а ако са така, май искат да Ви врътнат.
Можете да оттеглите пълномощното на адвоката по дадено дело, и да упълномощите друг адвокат, но доколкото прочетох, няма активно текущо дело. Затова не разбирам - какво означава "как да я сменя", като реално тя в момента не Ви представлява пред никого? :roll:

geri4kato написа:Той Р съгласен малката да живее и учи в чужбина, както и се съгласи да си плаща вече издръжката , подписа вече в гранична полиция , че отхвърля молбата , но моли да вдигнем запора .... Моля Ви дайте ми съвет какво да правя и то бързо, защото скоро трябва да се прибираме и малката тръгва 1 клас !!! Благодаря Ви предварително !

Това е изнудване - "ако аз ти плащам издръжка - ти пък няма да изведеш детето". А и според мен ще спре да плаща. А "вдигането" на запора не е с едно или с десет обаждания...
Освен това трябва да водите дело, вместо бащата, съдът да разреши детето да напуска страната (грубо казано).

Като цяло, освен че има запор (евентуално, щото може и да няма такъв), и че адвокатът (може би) играе двойна игра, останалото е като сапунка, някъде към 56-та серия, първи сезон.
Всичко може, но за да го поискате, трябва да плащате на адвокат, а как ще стане, това Вие си знаете. Поне знаете ли си номера на изпълнителното дело, при кой ЧСИ е, и т.н.? Ако да - отидете на място и проверете.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: Смяна на адвокат - спешно !!!

Мнениеот kdkrastev1234 » 06 Юни 2015, 21:49

Колегата вече ви е отговорил подробно. Ако не сте доволна от адвоката си, няма проблем да го смените. Има и съдебна процедура, с която може да замените съгласието на бащата за напускане на страната. А парите за издръжка вероятно са при ЧСИ-то. Обадете му се и го питайте, вероятно не му е дадена сметка, по която да ви ги нарежда.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ