начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Откриване на ООД с текущ кредит.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на ООД с текущ кредит.

Мнениеот type59 » 01 Юни 2015, 12:22

Здравейте.
Казвам се Теодор на 22год. съм.
Директно към проблема - имам текущ заем (12хил.лв.) от 6месеца не съм го обслужвал и получавам закани за запор на сметките ми и отнемане на имуществото ми, за моя радост нямам такова.
Притеснява ме следното - искам да си открия ООД фирма и да си купя кола, която ще я пиша на самата фирма, а не на мое име, но ме е страх, че ако не дай си Боже не успея да обслужа кредита си в идните няколко месеца ще ми отнемат колата. Въпросът ми е - възможно ли е това да стане и ако да, какви са начините да се избегне това?
Допитах се до няколко приятели и познати и според тях моите активи/пасиви и фирмените са две различни неща и на теория не би трябвало да имам проблем ако имам текущ кредит. НО тъй като фирмата ще е на моето име няма ли да се води като вид имущество?
Съжалявам за глупавите ми въпроси и ако това не е отделът в който се пише относно тези проблеми, но просто искам да ми се изяснят тези неща.
И държа също така да отбележа, че ИМАМ намерение да си обслужа кредита, но в сегашната ми ситуация е просто невъзможно без личен автомобил.
Благодаря.
type59
Нов потребител

Re: Откриване на ООД с текущ кредит.

Мнениеот ykovachev » 01 Юни 2015, 12:56

Тези, до които сте се допитали, някак не стоплят, че капиталът (дяловете) на ЕООД-то ще са Ваши. А това ще доведе евентуално до запорче върху тях, а после си има процедурка, чрез която да вкарат дружеството в ликвидация и така нататък. Ако целта е замотаване, ми се вижда излишно упражнение, дето не е и безплатно.
А на въпроса "какви са начините", не е тук мястото за коментар.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ