Здравейте. Пиша накратко за случая. Живея в къща на два етажа с двор в София.Имам куче пазач което живее свободно на двора. В края на месец април бях посетен от двама служители на ЧЕЗ за проверка на електромера.Жена ми затвори кучето на първия етаж и остана с него. Поканих господата да влязат на втория етаж и да видят електромера. Погледнаха електромера и попитаха дали има други електромери? Отговорих им че има още два. на първия етаж но да изчакат жена ми да затвори кучето в някоя от стаите с цел тяхната безопасност. Казах им че първия етаж е необитаем и съм развил бушона .Входа на първия етаж е през двора .Единия от господата остана до входа на улицата а другия тръгна след мен и каза .: "Сега ще го сритам тоя пумиар " след което ме удари по главата с юмрук. В това време жена ми чула разправията излезе на двора с кучето но господина посегна да удари жена ми след което нахълта на първия етаж . Успях да дръпна вратата и да го заключа на етажа след което викнах полиция. В същото време дъщеря ми се обади на националния телефон на ЧЕЗ да ги информира за случая. На следващия ден пуснах жалба до ЧЕЗ . и ответния удар от тяхна страна не закъсня. Монтираха табло на уличния стълб но аз отказах да ги пусна в къщата като им казах че докато не получа официален отговор на жалбата няма да изнасят електромерите. След около 15 дни получих отговор който гласи:
/ На този етап можем да Ви уверим, че с действията си служителите на отдел „Нетехнически загуби“ по никакъв начин не са предизвикали инцидента, като са действали съобразно действащото законодателство и спазвайки етичните норми за поведение. /
Написах втора жалба и на следващия ден пристигнаха техници и казаха че ще прокарват нови кабели от стълба до къщата и по фасадата на къщата за двата етажа като казаха че трябва да се къртят стените за да минат кабелите . Отказах да се прокарват кабели но ако желаят могат да влязат и да гледат ако нещо ги интересува. Казах им вместо да ме тормозят да си погледнат сайта .Там са записани условия и графици за подмяна на електромери. На следващия ден написах жалба до ЧЕЗ Пуснах жалба и в прокуратурата.
Преди една седмица получих препоръчано писмо от ЧЕЗ в което ме уведомяват :
/ На основание чл. 26 ал. 4 от общите условия електрозахранването ви ще бъде преустановено седем дни след получаване на настоящото писмено предизвестие .
Написах трета жалба до ЧЕЗ с копие до КЕВР. на които все още нямам отговор.
Днес получих на електронната си поща нещо като отговор на втората жалба :
/Уважаеми господин Ников, уведомяваме, че по случая е подаден сигнал до Софийска районна прокуратура и в нейните компетенции и правомощия е да се произнесе.
Използваме случая отново да Ви помолим да осигурите достъп до средството за търговско измерване в удобно за Вас време с цел подмяна на електромерите./
Въпроса ми е следният :
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ЧЕЗ ДА ПРЕДПРИЕМАТ НЯКАКВИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ МЕН ИЛИ ТРЯБВА ДА ИЗЧАКАТ РЕШЕНИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ?
В момента на сайта на прокуратурата за моята жалба пише : Преписката е за решаване при прокурор .
До колкото разбирам сигурно и те са пуснали жалба в прокуратурата.
Извинявам се ако съм ВИ отекчил с дългото четене на написаното по горе.
- Дата и час: 03 Дек 2024, 11:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблеми с ЧЕЗ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|