начало

Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България Водещи юристи обсъждат проблемите при прилагането на ХОПЕС в България

Германия. Правата ми при наемане на жилище

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Германия. Правата ми при наемане на жилище

Мнениеот banish » 23 Май 2015, 09:16

Здравейте,

От около година живея в Германия. През август миналата година наех апартамент в Хесен и в договора има клауза, че трябва да го наема минимум за една година. Преди месец си намерих друга работа в Баден-Вюртенберг и трябва да се преместя, съответно да освободя това жилище, но фирмата наемодател ми отговори, че въпреки, че по закон тук има предизестие за освобождаване от 3 месеца, аз трябва да го наемам минимум до 1 август и след това да дам предизестие. Така излиза, че чак на 31 октомври трябва да го освободя.
Мой колега ми каза, че по германското право, ако намеря други наематели, които веднага да наемат апартамента, мога да го освободя, дори и без предизестие.
Затова искам да ви попитам има ли такъв закон, и кой е той (съответно къде мога да го прочета).

Благодаря предварително!
banish
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ