Здравейте,
пиша във вашия форум, защото имам нужда, ако не от Вашата помощ, то от Вашите съвети.Ще се постарая да бъда изчерпателен.Това е първото ми спречкване със закона и първото ми провинение, и като цяло съм незапознат с процедурите.
Момче на 20г. съм, с чисто съдебно минало.
Привлечен съм като обвиняем по чл.354а, ал.3, пр. 2, т.1, пр. 1 от НК.
Вчера се явих пред разследващия полицай(без защитник), каза ми, че той е готов, представи ми доклада си.Също ми каза, следващата седмица ще предаде случая на прокурор.С мярка за неотклонение "Подписка" съм.
Въпросите, които имам са следните:
Разбирам всичко до "ал.3, пр.2"."т.1, пр. 1" липсват или аз не можах да ги открия в НК, та какво представляват ?
Наркотичните вещества са предадени доброволно, това има ли някакво значение ?
Господинът ме посъветва да намеря адвокат, тъй като можело да се споразумеят с прокурора, не знам точно какво , но това можело да стане в определен срок.Какъв е този срок ?
От мен се иска да чакам следващата призовка и да се отзова.В какъв срок мога да я очаквам, че искам да съм точен към тях .
Със сигурност съм пропуснал нещо, с радост ще споделя още инфо, ако има нужда и ще се радвам да получа мнение.
Благодарско !
- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ относно обвинение.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помощ относно обвинение.
Преди доста време споразумението излизаше 200-300 лв., но светът се овълчи. Питай следователят дали може да ти препоръча адвокат, той ще го направи, а ти търси пари. И добре дошъл в света на възрастните.
- ivanov_p
- Активен потребител
ал.3 - Който без надлежно разрешително
пр.2 - държи
т.1 пр.1 - за високорискови наркотични вещества
лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;
Кое не е ясно?
Или искаш някой да ти каже, че ще минеш метър? - Ми - не!
П.П. Това ДП се води от проС разследващТ полицай. Не от следователЯТ. Никой не му търси пари. Споразумението го движат не пари, а адвокат, ама истински, естествено, срещу пари, за положения труд.
А какво е било преди доста време, при това по съвсем други членове и алинеи - sunrisezz изобщо не го грее.
пр.2 - държи
т.1 пр.1 - за високорискови наркотични вещества
лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;
Кое не е ясно?
Или искаш някой да ти каже, че ще минеш метър? - Ми - не!
ivanov_p написа:Преди доста време споразумението излизаше 200-300 лв., но светът се овълчи. Питай следователят дали може да ти препоръча адвокат, той ще го направи, а ти търси пари. И добре дошъл в света на възрастните.
П.П. Това ДП се води от проС разследващТ полицай. Не от следователЯТ. Никой не му търси пари. Споразумението го движат не пари, а адвокат, ама истински, естествено, срещу пари, за положения труд.
А какво е било преди доста време, при това по съвсем други членове и алинеи - sunrisezz изобщо не го грее.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
sunrisezz написа:Здравейте,
пиша във вашия форум, защото имам нужда, ако не от Вашата помощ, то от Вашите съвети.Ще се постарая да бъда изчерпателен.Това е първото ми спречкване със закона и първото ми провинение, и като цяло съм незапознат с процедурите.
Момче на 20г. съм, с чисто съдебно минало.
Привлечен съм като обвиняем по чл.354а, ал.3, пр. 2, т.1, пр. 1 от НК.
Вчера се явих пред разследващия полицай(без защитник), каза ми, че той е готов, представи ми доклада си.Също ми каза, следващата седмица ще предаде случая на прокурор.С мярка за неотклонение "Подписка" съм.
Въпросите, които имам са следните:
Разбирам всичко до "ал.3, пр.2"."т.1, пр. 1" липсват или аз не можах да ги открия в НК, та какво представляват ? Не стана ясно какво точно липсва в НК?
Наркотичните вещества са предадени доброволно, това има ли някакво значение ? Има, но има много други обстоятелства, които също са от съществено значение при постигането на споразумение и одобряването му от съда.
Господинът ме посъветва да намеря адвокат, тъй като можело да се споразумеят с прокурора, не знам точно какво , но това можело да стане в определен срок.Какъв е този срок ? Тия въпроси не зависят от Вас, така че си потърсете добър адвокат, който да ги реши във Ваш интерес и вместо Вас.
От мен се иска да чакам следващата призовка и да се отзова.[color=#4080FF]В какъв срок мога да я очаквам, че искам да съм точен към тях .
Това зависи от етапа, на който се намира ДП....Звучите много безгрижно, сякаш сте объркал захарта със солта и вместо захар сте сипал сол в кафето на някого. Не смятате ли, че обвинението Ви е доста сериозно?
- nk7702n
- Старши потребител
Здравейте отново,
дотук разбрах - пари и адвокат.Добре.
Относно минаването на метър, да наистина това се надявах, защото "светът на възрастните" изобщо не ми харесва.
Разследващият полицай ми каза - тази седмица ще предаде делото на прокурор, това какъв етап от ДП е ?
Ако нямам възможност да си наема адвокат, ще ми бъде ли назначен служебен такъв ?
Имам ли право да се свържа с разследващият полицай и да се интересувам от целият процес.
Съществува ли практика - да се изправиш пред съда без защитник ?
Най-вероятно наистина звуча безгрижно и наивно, но това се дължи на факта, че повече ме вълнува факта как цялата случка ще се отрази на обкръжението и семейството ми, отколкото какво ще се случи с мен.
Бих желал да се справя сам с положението без да притеснявам никого и се нуждая от съвети - тук се намесвате Вие.
Благодарско !
Относно минаването на метър, да наистина това се надявах, защото "светът на възрастните" изобщо не ми харесва.
Разследващият полицай ми каза - тази седмица ще предаде делото на прокурор, това какъв етап от ДП е ?
Ако нямам възможност да си наема адвокат, ще ми бъде ли назначен служебен такъв ?
Имам ли право да се свържа с разследващият полицай и да се интересувам от целият процес.
Най-вероятно наистина звуча безгрижно и наивно, но това се дължи на факта, че повече ме вълнува факта как цялата случка ще се отрази на обкръжението и семейството ми, отколкото какво ще се случи с мен.
Бих желал да се справя сам с положението без да притеснявам никого и се нуждая от съвети - тук се намесвате Вие.
Благодарско !
- sunrisezz
- Нов потребител
Ако не разполагате с финансови средства и отговаряте на изискванията на ЗПП, ще Ви бъде назначен служебен защитник, стига да направите изрично искане за това.
При сключване на споразумение защитата е задължителна, така че не можете сам да участвате в процеса и да се споразумеете с прокурора.
При сключване на споразумение защитата е задължителна, така че не можете сам да участвате в процеса и да се споразумеете с прокурора.
- nk7702n
- Старши потребител
sunrisezz написа:Здравейте отново,
Благодарско !
Щом ти е чисто съдебното минало, няма да лежиш, споко. Отделен е въпроса дали не може да се изкопчи и нещо повече, но това зависи от доказателствата, количеството на забранениете вещества, с които са те заловили и т.н. неща, които няма как да коментирам, след като не познавам делото. Общо взето си по най-лекия състав - за държане. Ако в крайна сметка се стигне до осъдителна присъда в свидетелството ще пише "осъждан", което се заличава след 5 години, ако мируваш. Лошото е, че родните полицаи имат порочната практика един път като си попаднал в криминалния контингент за наркотици, да ти пришиват туй-онуй, за по-лесно, щото ги мързи да хващат баш злодеите или пък им е забранено. Ама нема се плашиш, недей да вършиш глупости и всичко ще е ОК. И не се занимавай повече с тия боклуци. Няма смисъл никакъв. Разни плужеци нагоре по веригата дебелеят благодарение на теб и на това, че си пропиляваш живота.
- kolegat
- Потребител
Ти за всеки случай питай следователя за адвокат, защото не познаваш.
- ivanov_p
- Активен потребител
Здравейте на всички,
съдебното заседание се състоя.
Първият път като се явих бях сам - без защитник.Беше ми разяснено положението ми и бях попитан дали желая да ми бъде назначен служебен защитник, на което отговорих с да.Дотук хубаво.
Беше назначено друго заседание, на което аз не успях да присъствам - първият път ми беше обяснено, че ако не се появя, ще бъда съпроводен .Очаквах полицията да почука на вратата, но това не се случи.
Обвинителният ми акт гласи - "...на подсъдимия, че следва да се яви в съдебно заседание, тъй като в противен случай делото ще бъде разгледано и решено в негово отсъствие при условията на чл. .....
Предполагам, че е взето решение в присъствие на защитника ми.
Въпросът ми към вас е как да разбера какво е решението на съда относно делото ?
Благодаря предварително !
съдебното заседание се състоя.
Първият път като се явих бях сам - без защитник.Беше ми разяснено положението ми и бях попитан дали желая да ми бъде назначен служебен защитник, на което отговорих с да.Дотук хубаво.
Беше назначено друго заседание, на което аз не успях да присъствам - първият път ми беше обяснено, че ако не се появя, ще бъда съпроводен .Очаквах полицията да почука на вратата, но това не се случи.
Обвинителният ми акт гласи - "...на подсъдимия, че следва да се яви в съдебно заседание, тъй като в противен случай делото ще бъде разгледано и решено в негово отсъствие при условията на чл. .....
Предполагам, че е взето решение в присъствие на защитника ми.
Въпросът ми към вас е как да разбера какво е решението на съда относно делото ?
Благодаря предварително !
- sunrisezz
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|