начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

подпорни стени и огради

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подпорни стени и огради

Мнениеот nevena_slavova » 14 Май 2015, 10:27

Здравейте,
Получих виза за проектиране и строеж на постройка от допълващо застрояване с височина до 2,5 м. Гл. архитект е променил исканото от мен разположение и ми е написал 1,5 м от южна ограда и 3 м от западна ограда на имота ми. Южната граница на имота ми е 2,20 м подпорна стена + 0,9 м тухлена ограда, изградена от съседите ми. На запад също има подпорна стена с височина 2,10 м. Подпорните стени са изградени от камъни и цимент преди повече от 50 години/имота е в денивелация/. Според ЗУТ при наличие на плътна ограда имам право да долепя до нея постройка от допълващо застрояване. Подпорните стени са указани в скиците за узаконяване на жилищна сграда в имота ни, но никъде не е нанесена височината. Допълнително изисках от геодезическа фирма измерване на височината на оградата и съм го приложила към искането за виза. Има ли някаква изисквания за височина на огради и подпорни стени в такива случаи?
Ще се радвам да чуя мненията ви!
nevena_slavova
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ