казуса ми е следния :
родителите ми са разведени реално малко след раждането ми. преди 3 години почина баща ми , който живееше сам и с когото реално не поддържах контакти. тогава ни извикаха в полицията за изясняване на смъртта му и до там.. до днес. Получавам писмо от съдия изпълнител че е теглил бърз кредит , който аз и 2те ми сестри трябва да погасим, заедно с лихви и другите разходи към ЧСИ и съдебни разходи.
Реално нито един от 3ма ни няма и копче наследство от него, има ли как да се оттървем от това задължение , било то с отказ от наследство или друг метод. моля за съвет
- Дата и час: 02 Дек 2024, 09:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
казус с починал човек
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: казус с починал човек
да уточна, реално лицето което наследяваме, няма имущество за наследяване
- trop_trop86
- Нов потребител
Би следвало все още да имате възможност да направите отказ от наследство. Но вся пак ще Ви трябва адвокат, на който да обясните подробно ситуацията и който би могъл да даде точна преценка. За момента не правете нищо, което би могло да се тълкува като приемане на наследство от баща Ви - плащане на негови задължения, данъци, ползване или разпореждане с негово движимо или недвижимо имущество (ако има такова разбира се) и т.н.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
на документа от ЧСИ ми беше дадено 2 седмици срок за доброволно изпълнение...
вчера и онзи ден бях по адвокати и в съда. издадоха ми удостоверение, вписано в съда за отказа ми от наследство и днес на 9тия ден от този 2седмичен срок изпратих копие от документа пл'юс заявление към ЧСИ че съм се отказал от наследството
не би следвало вече да ме притеснява този човек нали , или за всеки случай да си изтегля паричките които имам по сметки , за да не му скимне на тоз нещо друго и после иди го гони да си дириш своето
вчера и онзи ден бях по адвокати и в съда. издадоха ми удостоверение, вписано в съда за отказа ми от наследство и днес на 9тия ден от този 2седмичен срок изпратих копие от документа пл'юс заявление към ЧСИ че съм се отказал от наследството
не би следвало вече да ме притеснява този човек нали , или за всеки случай да си изтегля паричките които имам по сметки , за да не му скимне на тоз нещо друго и после иди го гони да си дириш своето
- trop_trop86
- Нов потребител
Практиката е да се заядат до последно. Търсят дали не сте прибрали някакво имущество, дали не сте изтеглили влог и други все така не дотолкова сериозни действия, които обаче се тълкуват като приемане. Ако е нормален ЧСИ, ще приеме документа.
Най-вероятно не сте приели наследството, щом няма имущество.
Най-вероятно не сте приели наследството, щом няма имущество.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
благодаря за съдействието
днес звъннах в кантората на ЧСИ и ми се обади лице от колегията им.. обясних по кое дело ги търся.. след което и казах какво съм пратил в законния срок, за да не стане така докато получат документас закъснение с тея празници да ми лепнат някой запор след изтичане на 14 дневния срок..жената погледна и каза че документа е получен и приложен вчера и е предаден към юридическото им лице за разглеждане... свърза ме с това лице и след кратък разговор ми казаха че най-вероятно няма да бъда търсен повече като длъжник по това дело , и съответно да не очаквам запори над сметки или заплата , с което май ситуацията завърши благополучно..
от цялата работа едно георгьовско агънце отиде като разходи напред назад, но пък по-добре отколкото после да са 2 крави
и пак благодаря и успех в живота
днес звъннах в кантората на ЧСИ и ми се обади лице от колегията им.. обясних по кое дело ги търся.. след което и казах какво съм пратил в законния срок, за да не стане така докато получат документас закъснение с тея празници да ми лепнат някой запор след изтичане на 14 дневния срок..жената погледна и каза че документа е получен и приложен вчера и е предаден към юридическото им лице за разглеждане... свърза ме с това лице и след кратък разговор ми казаха че най-вероятно няма да бъда търсен повече като длъжник по това дело , и съответно да не очаквам запори над сметки или заплата , с което май ситуацията завърши благополучно..
от цялата работа едно георгьовско агънце отиде като разходи напред назад, но пък по-добре отколкото после да са 2 крави
и пак благодаря и успех в живота
- trop_trop86
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|