Здравейте!
Имам въпрос относно изплащане на обезщетения за болничен в период, включващ събота и неделя – става въпрос за работа на смени (индивидуален график), включително нощен труд. Работодателят ми ме задължи да си извадя болничен лист, за да оправдая отсъствието си от работа през събота и неделя, но не ми го признават и трябва да отработя тези два дни, тъй като те не са работни според тях. В Наредбата за изплащане на обезщетения – чл. 19, ал. 1, се посочва, че обезщетение се дължи за календарни, а не работни дни, когато става въпрос за работа по индивидуален график. Има ли основание моят работодател да изисква документ болничен лист, но смените да се отработват след това. Също така – когато смяната е била 12 часа, а не 8 часа – имат ли право да признават болничния лист само са 8 от 12-те часа и другите 4 да се отработват? И последният ми въпрос – при болничен лист, предаден със закъснение, при положение, че те вече се подават онлайн към НОИ, имат ли право да не ми признаят по-късно предадения болничен и да трябва да отработвам дни от предния месец през следващия месец? Благодаря предварително!
- Дата и час: 04 Дек 2024, 06:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Болничен за събота и неделя
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|