начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

покупка на некачествен автомобил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на некачествен автомобил

Мнениеот pharmasist » 28 Мар 2015, 20:32

Ако си купя кола от автокъща , но колата се развали от нормална употреба (скоростна кутия, двигател и т.н.) , при какви условия мога да искам отбив от цената , поправяне на щетите или разваляне на договора за покупко-продажба. Четох , че срока за това е 6-месечен.
pharmasist
Младши потребител

Re: покупка на некачествен автомобил

Мнениеот TheOldMan » 29 Мар 2015, 15:36

Изключително много зависи от това какво пише в договора за покупко-продажба. Почти съм сигурен, че там няма нищо писано за някакви 6 месеца, за връщане, за отбив от цената...
А пък как точно ще доказвате че употребата е била "нормална" и как че дефинирате "нормална употреба"... съвсем пък не ми го побира главата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ