начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

обжалване на наказателно постановление

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване на наказателно постановление

Мнениеот jekpeov » 20 Мар 2015, 08:50

Въпросът ми е : Наказателно постановление, с което се постановява 100 лв. глоба за пътно нарушение, по ЗДП, възможно ли е, ако бъде обжалвано пред районен съд да бъде намалена глобата на 50 лв., или алтернативно да бъде внесена сумата от 100 лв. на няколко месечни вноски?
Благодаря предварително!
jekpeov
Младши потребител

Re: обжалване на наказателно постановление

Мнениеот TheOldMan » 20 Мар 2015, 14:33

В ЗДвП почти не останаха текстове, които да дават възможност за избор на наказание от наказващия. В почти всички текстове глобата е "закована" и няма правна възможност да се намали - това би значело съда да наруши закона.
А за плащането на вноски ... няма такъв филм. Взимаш заем и изплащаш заема на вноски - това е решението.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот jekpeov » 20 Мар 2015, 19:59

Ако не ги платя ше извадят изпълнителен лист и ще ги отдържат от дохода, но има вече един запор, има и вноски към банка, тогава, пак ще стане на вноски, но дали има лихва за просрочие?
jekpeov
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Мар 2015, 21:31

Лихви върху глоби няма. Обаче няма и талон докато не платиш глобата (ако са ти го прибрали).
Т'ва с изпълнителен лист от КАТ... просто няма как да стане. Не съм чувал някой да му "секвестират житцето" заради глоба от КАТ. Вероятно ще пратят глобата към НАП за събиране, но това едва ли ще го разбереш в обозримо бъдеще. По-големия ти проблем ще е ако те спрат полицаи на пътя...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ