Здравейте.Имам следното питане:
Издадено ми е административно наказателно постановление с глоба в размер на 1 000 лв. за неподаване на декларация в 7 дневен срок. Аз обжалвах пред СРС на основание, че случая е маловажен и не са възникнали обществено опасни последици от моето формално нарушение на закона (ЗПУКИ), но Районния съд издаде Решение, с което оставя в сила наказателното постановление.
Аз си готвя жалба за пред Административен съд - София с основание, че е нарушен материалния закон и не е взето предвид, че случая е маловажен.
Но питането ми е по-скоро за това, че с Наказателното постановление ми се опеределя глоба в размер на 1 000 лева, а в заключението на Решението на СРС пише: ПОТВЪРЖДАВА изцяло наказателното постановление...., с което е наложена глоба в размер на 200 лева.
Това, че е сгрешен размера на глобата мога ли да го използвам по някакъв начин при жалбата си пред Административния съд? Явява ли се някакъв вид порок на Решението на СРС?
Благодаря предварително на всички, които ще отговорят по това мое питане.
- Дата и час: 03 Дек 2024, 13:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сгрешено Решение на СРС в частта за размера на глобата
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|